ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγάλεω: Συμπλοκή στο ΕΠΑΛ ανάμεσα σε μαθητή και διευθυντή – Τραυματίες και οι δύο

Διαπληκτισμοί και σκηνές βίας μεταξύ διευθυντή σχολείου και 16χρονου μαθητή στο Αιγάλεω, με αφορμή την απόπειρα κατάληψης, την οποία οι διευθυντής προσπάθησε να αποτρέψει κλειδώνοντας την εξώπορτα. Όταν ο 16χρονος προσπάθησε να ρίξει γροθιά στον διευθυντή, το χέρι του κατέληξε σε τζαμαρία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστούν ράμματα. Ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ ανέφερε ότι και ο διευθυντής τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών στο MEGA, ο 16χρονος πήρε κάποια στιγμή το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή για να να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από την είσοδο. Ο εκπαιδευτικός αντέδρασε και όπως υποστηρίζουν παιδιά που ήταν μπροστά, «έκανε κεφαλοκλείδωμα στον μαθητή, για να πάρει πίσω το κινητό του».

«Όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ο διευθυντής ήθελε να κλειδώσει την πόρτα του σχολείου για να μη γίνει κατάληψη, μετά ο μαθητής πήρε έναν κάδο, ο διευθυντής τον απομάκρυνε και άρχισαν να κυνηγιούνται» ισχυρίζονται οι μαθητές.

Στο σχολείο κλήθηκαν αστυνομικοί, με τον διευθυντή να πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα για να δώσει κατάθεση.

Τα προβλήματα συμπεριφοράς του 16χρονου

Ο 16χρονος έκανε μαγνητική στο νοσοκομείο της Νίκαιας, ενώ όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τη Δευτέρα έγινε σύσκεψη των καθηγητών του ΕΠΑΛ με θέμα την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος του 16χρονου λόγω προβλημάτων συμπεριφοράς.

Ο μαθητής, έχοντας γνώση για αυτήν τη σύσκεψη, πήγε σήμερα στο σχολείο δικηγόρο και με φίλους του με σκοπό να εμποδίσει την απόφαση.

Τα πράγματα ξέφυγαν, με αποτέλεσμα τόσο ο διευθυντής όσο και ο μαθητής να καταλήξουν με τραύματα στο νοσοκομείο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κατάσταση είχε βγει και πάλι εκτός ελέγχου. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν καθηγητής έκανε παρατήρηση σε μαθήτρια. Συμμαθητές της αντέδρασαν και πολύ γρήγορα σε διάδρομο του ΕΠΑΛ πιάστηκαν στα χέρια μαθητές και καθηγητές, σε μια συμπλοκή γεμάτη ύβρεις, χτυπήματα και εικόνες ντροπής.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button