ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αιγάλεω: Επιτάσσεται το κτήριο του 9ου Δημοτικού!

Τέλος στην ταλαιπωρία των παιδιών και την αγωνία των γονιών για την έξωση του σχολείου. Έγινε τεράστιος αγώνας.

Την επίταξη για τρία χρόνια του κτιρίου του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Αιγάλεω θα νομοθετήσει άμεσα η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας απαντώντας στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Πρόκειται για μια σπουδαία νίκη του γονεϊκού κινήματος και όλων όσων αγωνίστηκαν για πολλούς μήνες για να έχει η γειτονιά σχολείο, σημειώνει ο βουλευτής της Δυτικής Αθήνας. “Το αίτημα ήταν μαζικό και ξεκάθαρο: Επίταξη τώρα. Η κοινωνική πίεση απέδωσε και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δεχτεί το αίτημα. Ο αν. υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα με νομοθετική πρωτοβουλία η επίταξη του σχολικού κτιρίου και η αποκατάστασή του από τον Δήμο“, δήλωσε ο κ. Αρσένης.

Όπως είναι γνωστό, είχε προηγηθεί η έξωση του σχολείου, το οποίο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο από ιδιώτες κτήριο (“κτήριο Ζαμπέτα”). Μετά από σειρά δικαστικών αποφάσεων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μόλις επέστρεψαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων βρήκαν λουκέτο, ενώ οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε εργασίες. Με απόφαση του Δήμου το 9ο Δημοτικό έπρεπε να συστεγαστεί με το 14ο Δημοτικό, γεγονός που η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί αδύνατο λόγω και χωρητικότητας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Αιγάλεω, όπου υπάρχουν και άλλα προβλήματα σχολικής στέγης, έδωσε πολύμηνο πεισματικό αγώνα με αποχή από τα μαθήματα, πορείες και παραστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιο αναλυτικά εδώ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button