ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αγριόγατα στο Ποικίλο;

Η παρατήρηση – έρευνα για την πανίδα και τη χλωρίδα του Ποικίλου χαρίζει νέες ωραίες εκπλήξεις, που δείχνουν μια ζωντανή φύση. Αντλούμε και πάλι από την πολύτιμη σελίδα Αιγάλεως – Ποικίλο. Εξερευνώντας την φύση και την ιστορία, όπου ο Τάσος Λύτρας αναφέρει μια συνταρακτική χτεσινή του (16/4) συνάντηση, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το βουνό μας φιλοξενεί και αγριόγατο!

Την παρατήρησή του επιβεβαίωσαν και άλλοι επισκέπτες του Ποικίλου, ενώ κάποιοι το θεώρησαν σαν πολύ δύσκολο να συμβαίνει. Η προσεκτική παρατήρηση το επόμενο διάστημα θα δώσει οριστική απάντηση.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Λύτρας αναφέρει:

Να προσθέσουμε και την Felis Sylvestris στα θηλαστικά του όρους Αιγάλεω – Ποικίλο;

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, επιστρέφοντας από τη μονήρη πεζοπορία μου, κάθισα σ΄ ένα βράχο να ξαποστάσω. Περιεργαζόμουν τα λουλούδια γύρω μου όταν ένιωσα ένα βλέμμα καρφωμένο επάνω μου. Ανασήκωσα το κεφάλι και στα 10 μέτρα είδα μια γάτα να με κοιτάζει. Καρφώθηκαν τα βλέμματά μας, εγώ δεν έκανα την παραμικρή κίνηση -δεν είχα και φωτογραφική μηχανή μαζί μου- κωλοκάθισε κι αυτή απέναντί μου. Όλο κι όλο για λίγα δευτερόλεπτα. Ύστερα απομακρύνθηκε αργά στρέφοντας το πλευρό της προς το μέρος μου. Ήταν μεγαλόσωμη (μεγαλύτερη από τις οικόσιτες γάτες), σκουρόχρωμη με μαύρες ρίγες, μαύρα δακτυλίδια στην ουρά και μαύρο τελείωμα. Φρόντισα να αποτυπώσω την εικόνα της στο μυαλό μου και μόλις επέστρεψα στο σπίτι έκανα αναζήτηση στο διαδίκτυο. Βρήκα μια φωτογραφία του Γιώργου, που απεικονίζει ακριβώς αυτό που είδα κι εγώ (βλέπε αρχική φωτό):

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button