ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Αγόρια στο ντους”: Υπό διερεύνηση η καταλληλότητα της ταινίας – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για την καταγγελία

Η ταινία “Αγόρια στο ντους” το 2021 πήρε το βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου για την Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία για Παιδιά.

Το δρόμο της δικαιοσύνης αναμένεται να πάρει η αγωγή που θα καταθέσουν γονείς ενός 10χρονου μαθητή σε βάρος δασκάλας της Τετάρτης δημοτικού σχολείου της Αθήνας, υποστηρίζοντας πως η εκπαιδευτικός έβαλε τα παιδιά να δουν την μικρού μήκους ταινία «Αγόρια στο Ντους» που έχει ακατάλληλο περιεχόμενο. Για την υπόθεση που είναι υπό διερεύνηση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και για την οποία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη το υπουργείο Παιδείας μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.

«Την Παρασκευή 19/5 γνωστοποιήθηκε διαμαρτυρία γονέα σχετικά με το ζήτημα αυτό. Την ίδια ημέρα η διαμαρτυρία απεστάλη αμέσως στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να ελέγξει και να ερευνήσει επισταμένως το περιστατικό, να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και να μας ενημερώσει σχετικά. Μόλις μας κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, θα αποφανθούμε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ενώ η εκπαιδευτικός που προέβαλε την σουηδικής παραγωγής ταινία “Αγόρια στο ντους” δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το συμβάν.

Εκπαιδευτικοί αυθαιρετούν στα κρίσιμα ζητήματα του σεξουαλικού προσανατολισμού

"Αγόρια στο ντους": Υπό διερεύνηση η καταλληλότητα της ταινίας – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για την καταγγελία 2

«Πρόκειται για μια κατεξοχήν ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, το οποίο εκτυλίσσεται μεταξύ αρρένων εφήβων 12 ετών», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας στην εκπομπή «Συνδέσεις» επισημαίνοντας ότι οι εντολείς του ζητούν να ελεγχθεί πειθαρχικά κατά πόσο η δασκάλα πληροί τις προϋποθέσεις ή πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να προβάλλει την συγκεκριμένη ταινία.

Αναφερόμενος στο εξώδικο – διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο Παιδείας ο κ. Κατσιβαρδάς δήλωσε ότι «το μείζον της Πολιτείας είναι να προστατευθεί η παιδική ανηλικότητα».

"Αγόρια στο ντους": Υπό διερεύνηση η καταλληλότητα της ταινίας – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για την καταγγελία 4

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικονένειας του μαθητή αποκάλυψε ότι οι πελάτες του είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί ενώ για το περιεχόμενο της μικρού μήκους ταινίας υπήρξαν διαμαρτυρίες και από άλλους γονείς. «Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση της ταινίας “Αγόρια στο ντους” είχα τηλεφωνήματα και από γονείς από άλλα σχολεία για μια αυθαιρεσία που υπάρχει στο Δημόσιο με τέτοια ζητήματα» ισχυρίστηκε μη διευκρινίζοντας, ωστόσο, εάν έχει στοιχεία γι’ αυτές τις καταγγελίες. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν», κάνοντας λόγο για εκπαιδευτικούς οι οποίοι αυθαιρετούν στα κρίσιμα ζητήματα του σεξουαλικού προσανατολισμού.

"Αγόρια στο ντους": Υπό διερεύνηση η καταλληλότητα της ταινίας – Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για την καταγγελία 6

Πηγή: ertnews.gr

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button