ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιος Βαλεντίνος: Λείψανά του βρίσκονται στη Μυτιλήνη! – Η ιστορία τους (video)

Λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου, προστάτη Αγίου των ερωτευμένων, βρίσκονται από το 1908 στην εκκλησία των καθολικών της Μυτιλήνης που έχει κτισθεί το 1843.

Με  τον Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεστεί στις 18.30 στον Καθολικό Ενοριακό  Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη, ξεκινούν οι εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς απότμημα των λειψάνων του -τρεις σπόνδυλοι- φυλάσσεται εντός το ναού.

Επιπρόσθετα στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα για τους καθολικούς που διαμένουν στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ.

Άγιος Βαλεντίνος: Απότμημα των λειψάνων του βρίσκεται στη Μυτιλήνη – Η ιστορία τους (video)

Ο καθολικός  Ενοριακός  Ναός της Μεταστάσεως της Θεοτόκου που αποτελεί εκτός από τόπο προσευχής ένα αρχιτεκτονικό στολίδι που συντηρήθηκε  και αναδείχθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ υπό την επίβλεψη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Για την ιστορία των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου αλλά και για την καθολική κοινότητα της Λέσβου η οποία αριθμεί σε 300 άτομα μίλησε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίου ο ιερέας του Καθολικού Ναού πατήρ Λέων. Μεγάλος αριθμός Καθολικών, όπως είπε, βρίσκεται στο Μανταμάδο και το Λισβόρι.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button