ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αγία Βαρβάρα: Χειροπέδες σε κατ’ επάγγελμα κλέφτη τσαντών – φόβο και τρόμο των γυναικών

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 42χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να είναι ο κλέφτης που άρπαζε συστηματικά τσάντες από γυναίκες οδηγούς ενώ κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους.

Ο συλληφθείς «χτυπούσε» κυρίως τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες, και επέβαινε σε μοτοσικλέτες τύπου scooter, τις οποίες είχε κλέψει. Τις περισσότερες φορές επέλεγε αποκλειστικά γυναίκες, ποντάροντας στην πιθανή αδυναμία τους να αντισταθούν.

Όταν αποφάσιζε ποια θα είναι τα θύματά του, προσέγγιζε το επίμαχο αυτοκίνητο από την πλευρά του συνοδηγού και με αιφνιδιαστικές κινήσεις, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr, εκμεταλλευόμενος τα ανοιχτά παράθυρα ή τις ανασφάλιστες πόρτες, άρπαζε ταχύτατα τσάντες ή σακίδια που βρίσκονταν μέσα στο όχημα. Έπειτα, ανέπτυσσε ταχύτητα και γινόταν… καπνός.

Μάλιστα, σε περίπτωση που τύχαινε να αντισταθεί κάποια γυναίκα κατά την διάρκεια της κλοπής, ο δράστης δεν εγκατέλειπε την προσπάθειά του, αδιαφορώντας εάν από τις ενέργειές του μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός του θύματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι περιπτώσεις ληστειών, κατά τις οποίες τα θύματα αντιστάθηκαν για να διατηρήσουν στην κατοχή τους, τα αντικείμενα ιδιοκτησίας τους, με συνέπεια είτε να παρασυρθούν από τον κατηγορούμενο είτε να τραυματιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εγκληματική δράση του κατηγορούμενου δεν περιορίζονταν μόνο στις κλοπές τσαντών και δίκυκλων μοτοσικλετών.

Εκμεταλλευόμενος τη μακροχρόνια εμπειρία και το πλούσιο ποινικό του παρελθόν, προέβαινε ακόμα και σε κλοπές επιβατηγών οχημάτων, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ή για τη διάπραξη νέων αξιόποινων πράξεων.

Ο κατηγορούμενος σε ορισμένες περιπτώσεις κλοπής φρόντιζε να έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας είτε κράνος μοτοσικλετιστή είτε κάποιο καπέλο. Επιπλέον, παραποιούσε την κατάσταση των επιχειρησιακών μοτοσικλετών για να παραπλανήσει τις αστυνομικές αρχές. Το γεγονός ότι οι «επιχειρησιακές» μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσε, τύχαιναν κλεμμένες ή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έφεραν πινακίδα κυκλοφορίας, δυσχέρανε ακόμα περισσότερο το έργο των διωκτικών αρχών ως προς την ταυτοποίηση του δράστη, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Αναλυτικότερα από τα μέσα του μηνός Ιουλίου του έτους 2023 έως και σήμερα, διέπραξε συνολικά:

 •  2 ληστείες
 • 24 «κλοπές τσαντών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα» και
 • 5«κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών και οχημάτων».

Πώς «πιάστηκε» από την ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τη συχνότητα τέλεσης των πράξεων και σε συνδυασμό με το ποινικό του παρελθόν, διαφαίνεται πως πρόκειται για άτομο με σταθερή ροπή στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, με σκοπό το βιοπορισμό του.

Η αδυσώπητη δράση του ακόμα και μετά τις συλλήψεις του από τις Αστυνομικές Αρχές ανά τα χρόνια φανερώνει προδήλως την πλήρη απαξία του για το Δικαιϊκό Σύστημα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της 14ης Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας ενημερώθηκε για κλοπές σε βάρος δύο γυναικών, οι οποίες σημειώθηκαν στην περιοχή της Νίκαιας, με πανομοιότυπο τρόπο δράσης.

Μάλιστα, στην μία εξ’ αυτών, ο δράστης την προσπάθειά του να διαφύγει, ξεκίνησε την μοτοσικλέτα του και παρέσυρε τη μία γυναίκα, η οποία προσπάθησε με το χέρι της να συγκρατήσει την επιχειρησιακή μηχανή του δράστη, με συνέπεια να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί. Κατά την διαφυγή του δράστη, το θύμα κατάφερε ωστόσο να συγκρατήσει την πινακίδα του οχήματός του.

Παράλληλα αστυνομικοί της Υ.Α.Β/Α.Α. αναζήτησαν κάμερες ασφαλείας που τυχόν κατέγραψαν τις κινήσεις και τα χαρακτηριστικά του δράστη των προαναφερόμενων κλοπών. Όπως προέκυψε, ο δράστης ακολουθεί το υποψήφιο θύμα του επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ασημί χρώματος, μάρκας HONDA SH.

Το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου, περιπολούντες αστυνομικοί της ομάδος ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, εντόπισαν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας την δίκυκλη μοτοσικλέτα, μάρκας HONDA SH300A, χρώματος γκρι, η οποία εμπλέκονταν ως επιχειρησιακή μοτοσικλέτα στην κλοπή σε βάρος της πρώτης γυναίκας.

Σε αυτή επέβαινε ένας άνδρας τον οποίο οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ελέγξουν. Στη θέα των αστυνομικών αυτός τράπηκε σε φυγή με τη μοτοσικλέτα, την οποία εν συνεχεία εγκατέλειψε σε πυλωτή πολυκατοικίας και μπήκε στο εσωτερικό άλλης πολυκατοικίας επί της οδού Σμύρνης με σκοπό να διαφύγει της σύλληψης.

Μερικά λεπτά αργότερα οι ένοικοι τον έβγαλαν από την πολυκατοικία στην οποία είχε εισέλθει για να κρυφτεί και οι αστυνομικοί παρότι δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος και διαρκώς αντιστεκόταν κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για τον κατηγορούμενο.

Αξιολογώντας συνδυαστικά τα παραπάνω διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος, διέπραξε τις περιπτώσεις κλοπής σε βάρος των δύο γυναικών και ως εκ τούτου συνελήφθη από την Υπηρεσία μας εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Κατά τη διενεργηθείσα έρευνα στην οικία του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • μία τζιν βερμούδα,
 • μία κόκκινη βερμούδα,
 • μία χακί βερμούδα,
 • μία κοντομάνικη μπλούζα, μαύρου χρώματος, με την ένδειξη στο μπροστινό μέρος μεταξύ άλλων τη λέξη «SUPERDRY» και
 • μία κοντομάνικη μπλούζα, γαλάζιου χρώματος, με την ένδειξη στο μπροστινό μέρος μεταξύ άλλων τη λέξη «CHAMPION».

Στην κατοχή του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • το χρηματικό ποσό των πενήντα (50) ευρώ,
 • ένα κινητό τηλέφωνο και
 • ένα κράνος μοτοσικλετιστή, λευκού χρώματος, ανοικτού τύπου,

Από την έρευνα του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υ.Α.Β/Α.Α. σε συνεργασία με το Τ.Α. Νίκαιας, ήτοι την επισκόπηση κατασχεθέντος ανά περίπτωση βιντεοληπτικού υλικού,
αξιοποίηση πληροφοριακού δικτύου, άρσεις απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και την αξιολόγηση του λοιπού προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε 26 περιπτώσεις κλοπών/ληστειών σε βάρος οδηγών οχημάτων και 5 κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών & οχημάτων.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button