ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αυτή τη “Γιορτή”, ποιος θα την χαρεί;

 

Γιορτή λαού ή γιορτή νομέων και “γαμπρών” της εξουσίας;

Κάποιοι εμφανίζονται ως αιφνιδιασμένοι από την απαίτηση των δανειστών να κουμαντάρουν κάθε δημόσιο περιουσιακό στοιχείο, όπως θεωρείται το Τουριστικό στο Δαφνί. Ωστόσο το Χαϊδάρι κλώτσησε τις ευκαιρίες που είχε για να “δέσει” την κυριότητά του στη “Γιορτή”. Σε ποιον ανήκει όμως ο χώρος αυτός;

Σήμερα εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια η ΕΤΑΔ, εργαλείο του Ταμείου που ελέγχουν οι δανειστές και στο οποίο μεταβιβάστηκε ΟΛΗ η δημόσια και όχι μόνο η ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, μετά το μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   

γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης

Αυτή τη "Γιορτή", ποιος θα την χαρεί; 3
Διάγραμμα του παραχωρητηρίου της έκτασης στον Διομήδειο Κήπο από το Υπ. Γεωργίας, 1958. Το όριό του είναι η Μονή Δαφνίου.

Το κομβικό σημείο για την οριστική παραχώρηση στο Δήμο Χαϊδαρίου ήταν το 2012 (δήμαρχος κ. Δ. Μαραβέλιας). Τότε όσοι νοιαζόμαστε την πόλη και τα νόμιμα συμφέροντά της τοποθετηθήκαμε δημόσια (βλέπε επιστολή των τότε δημοτικών συμβούλων των “Πολιτών σε Δράση”, Κώστα Ασπρογέρακα και Κίμωνα Φοντούλη προς Υπ. Πολιτισμού, 6-2-2012), ώστε ο δήμος μας να πάρει αυτό που δικαιούται (Τουριστικό Περίπτερο), αλλά και το καταπατημένο τμήμα του Βοτανικού Κήπου να επιστραφεί στο Ίδρυμα, όπου είχε παραχωρηθεί από το Υπ. Γεωργίας από το 1958. Είναι εύλογο πως ο Δήμος δεν επιτρέπεται να λειτουργεί ως καταπατητής ή/και  κλεπταποδόχος!

Σημαντικό ρόλο στην περιοχή είχε, έχει και θα έχει το Υπ. Πολιτισμού, λόγω του αρχαιολογικού χώρου της Μονής Δαφνιού.

Τι έκαναν το κρίσιμο για την υπόθεση αυτή 2012 οι σημερινοί πολιτικοί παίκτες, ας το απαντήσουν οι ίδιοι…

Ήδη από το 2003 (δήμαρχος τότε ο κ. Κ. Ντηνιακός) ακίνητα με χαρακτηριστικά όπως του Δαφνιού (δασικά, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος κ.ά.) προβλεπόταν να εξαιρεθούν από το χαρτοφυλάκιο, την περιουσία της τότε ΕΤΑ ΑΕ (ν 3105/3003, αρ39, παρ.2). Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, το ακίνητο του Δαφνιού εξαιρέθηκε και δεν εντάχθηκε στο χαρτοφυλάκιο που όδευε στο Χρηματιστήριο.

Ο κ Σελέκος ολιγώρησε και απέτυχε στο να ξεκαθαρίσει το θέμα υπέρ του Δήμου μας στο διάστημα από την έναρξη της θητείας του (2014) έως την σύσταση του λεγόμενου «υπερ-Ταμείου», μετά την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου(2016). Βοήθεια και συνεργασία δεν ζήτησε από τη πόλη. Τώρα οφείλει εξηγήσεις, όπως άλλωστε και η «αντιπολίτευση», επικοινωνιακών και “μουγγών” παικτών.

Σήμερα, παρά το δυσχερέστερο περιβάλλον, υπάρχουν σημαντικά διοικητικά και ιστορικά επιχειρήματα για πολιτική λύση, ώστε να έρθει οριστικά το Τουριστικό Περίπτερο στον Δήμο Χαϊδαρίου. Απαιτείται διάφανη δουλειά και όχι εν κρυπτώ σχεδιασμοί όπως στο Παλατάκι, τον δασικό χάρτη κ.ά.

Τα έγγραφα που παρουσιάζουμε καθώς και το αρχείο μας είναι στη διάθεση της πόλης για καλύτερο αύριο. Ισότιμα, δίχως δήθεν «ανωτερότητες» και «αγιότητες».

 

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x