ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Αφού τα έχουμε και είναι όμορφα…

“Πρέπει πάντα να προσπαθούμε να κάνουμε τον τόπο μας ομορφότερο. Μερικές φορές αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να φτιάξουμε τίποτα καινούργιο. Χωρίς μεγάλες δαπάνες, μόνο με μια απλή συντήρηση αυτών που ήδη έχουμε”.

Αυτή είναι η άποψη Χαϊδαριώτη επαγγελματία, με τον οποίο είχα μια ωραία συζήτηση για την εικόνα της πόλης και ο οποίος δεν υποστηρίζει ότι το “καλύτερο κοστίζει” και δεν ζητάει πολυδάπανες παρεμβάσεις “για να στηριχτεί η αγορά”. Μας έδωσε και ένα παράδειγμα, από τον δημόσιο χώρο έξω από το μαγαζί του, στην οδό Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου.

Εκεί λοιπόν, στο μοναδικό ίσως πεζοδρόμιο αξιώσεων στο Χαϊδάρι, υπάρχουν υποδαπέδια φωτιστικά. Δυστυχώς σβηστά. Πιο συγκεκριμένα, το πεζοδρόμιο φτιάχτηκε πριν από μια 15ετία, τα φώτα λειτούργησαν μόνο ένα χρόνο και μετά τέλος. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε έκτοτε γι’ αυτά. Τζάμπα τα λεφτά που δαπανήθηκαν για την εγκατάσταση, με αποτέλεσμα ανενεργό εξοπλισμό.

“Λεπτομέρεια”, θα πει κάποιος. Ναι, λεπτομέρεια. Αλλά η αισθητική του χώρου κρίνεται από αυτήν. Άλλωστε ο υποδαπέδιος φωτισμός είναι μια καλή αρχιτεκτονική πρόταση, που τη βλέπουμε σε αξιόλογα δημόσια και ιδιωτικά έργα. Εμείς που την έχουμε έτοιμη γιατί την περιφρονούμε;

Νομίζω ότι αξίζει μαζί με τα φωτάκια των Χριστουγέννων, για τα οποία έγινε μια ωραία προσπάθεια, να ανάψουν φέτος και πάλι, μετά από πολλά χρόνια, και τα φώτα της Αγωνιστών Στρατοπέδου.

Μ.Λ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button