ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Άφησαν πάρα πολλή καύσιμη ύλη στο δάσος

Με τόση καύσιμη ύλη στο δάσος, που έμεινε διάσπαρτη μετά την επέμβαση κλαδέματος και καθαρισμού στην Κοιλάδα του Δαφνιού, μπούμε να είμαστε ήσυχοι κατά την αντιπυρική περίοδο που αρχίζει σε λίγες μέρες;

Η παρέμβαση έγινε τους προηγούμενες μέρες από το Δασαρχείο Αιγάλεω στο Άλσος Δαφνιού και απέναντι, στο δασάκι γύρω από τη Μονή Δαφνιού. Επίσης σε τμήματα του Ποικίλου στην κορυφή του. Ήταν κάτι που χρειαζόταν, καθώς καθαρίστηκαν χαμηλά τα δέντρα. Επίσης κόπηκαν και ξερά δέντρα. Όμως, ενώ φαίνεται να έχουν τελειώσει οι εργασίες, πολλή καύσιμη στο δάσος έμεινε σε διάφορα σημεία.

Ενώ κάναμε φωτογράφηση στο πλαίσιο ρεπορτάζ για το θέμα αυτό, η κ. Κατερίνα Δεσύπρη μάς έστειλε με μήνυμα την ίδια παρατήρηση:

Καύσιμη ύλη στο δάσος

καύσιμη ύλη στο δάσος

Είμαι κάτοικος Δαφνιού και περπατώ στο δάσος μας κάθε μέρα. Έκαναν τον καθαρισμό στο δάσος, αλλά έχουν αφήσει στοίβες τα κλαριά από τα δέντρα τα οποία έχουν ήδη ξεραθεί και είναι επικίνδυνα για φωτιά. Ένας ανεγκέφαλος να ρίξεις ένα τσιγάρο, θα γίνει παρανάλωμα του πυρός. Επίσης έχει πάρα πολλά σκουπίδια! Γεμάτο μπουκάλια από αναψυκτικά κλπ, μέχρι και συρτάρι από ταμειακή μηχανή υπάρχει πεταμένο! Είναι κρίμα αυτό τον πνεύμονα μέσα στην Αθήνα που έχουμε, να μη δίνεται η σημασία που του πρέπει.

Η επιστολογράφος έχει δίκιο και ως προς το θέμα των σκουπιδιών, που αποτελούν και αυτά επικίνδυνη καύσιμη ύλη στο δάσος.

Άφησαν πάρα πολλή καύσιμη ύλη στο δάσος 2
Ξερό δέντρο που έμεινε άκοπο παρά την παρέμβαση καθαρισμού του δάσους.

Ο κ. Γιώργος Κόκκινος, επίσης Δαφνιώτης, στο άρθρο του για το υπέροχο πηγαίο ποταμάκι που κυλάει στην Κοιλάδα του Δαφνιού, έγραψε για όγκους σκουπιδιών που βρίσκονται στο Άλσος και κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Την 1η Μαΐου αρχίζει και τυπικά η αντιπυρική περίοδος και η καύσιμη ύλη στο δάσος είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της περιοχής.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button