ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Αχ πατρίδα μου Ελλάς!

Stefan Lainis

Χρόνια γράφω για το αίσχος ενάντια στη φύση της Ελλάδας.

Δανία: Πάνω από το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από ανανεώσιμες πηγές και οι ανεμογεννήτριες βρίσκονται στο ευάερο χώρο της θάλασσας εμείς όμως είμαστε πιο έξυπνοι από αυτούς.

Ξέρω τι σας λέω ως παλιός εναερίτης ελασματουργός, εμείς σκαρφαλώνουμε στα βουνά με γερανούς των 100 τόνων βάρος. Μπορείτε ακόμα και χωρίς να είστε ειδικός καταλάβετε τι υποδομή δρόμου χρειάζεται ένα τέτοιο μηχάνημά για να ανέβει στην κορυφή ενός βουνού και να ακολουθήσουν και οι ειδικές νταλίκες με τα κομμάτια της ανεμογεννήτριας. Και τίθεται το ερώτημα τι κόστος έχει αυτό και πότε θα αποσβεστεί πάντως η καταστροφή της φύσης δεν θα γυρίσει πίσω. Σίγουρα δεν θα σας απαντήσουν στο ερώτημα πολιτικοί ή επιχειρηματίες που ασχολήθηκαν με τέτοιες υποδομές.

Μέχρι τα Άγραφα έφτασε η καταστροφή που ονομάζουν επένδυση. Ενώ οι Δανοί φτιάχνουν αιολικά πάρκα στη θάλασσα και οι Γερμανοί στις πεδιάδες. Εμείς στις κορυφές των βουνών! Αφού έχουμε καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δάσους, γιατί αλλιώς δεν ανεβαίνει η υποδομή μίας τεράστιας ανεμογεννήτριας αφού χρειάζεται δρόμους για τα ογκώδη μηχανήματα (γερανούς) αλλά και για τη μεταφορά στα μεγάλα κομμάτια της ανεμογεννήτριας.

Η απόσβεση αυτών των υποδομών που καταστρέφει την φύση της Ελλάδας θα έρθει μετά από τόσα χρόνια -αν έρθει- που θα έχει ανακαλυφθεί η καθαρή και ακίνδυνη πυρηνική σύντηξη.

Τώρα έπεσε καινούριο χρήμα όπως φαίνεται σε διαφημιστικά άρθρα και συμφέρει η ανεμογεννήτρια στη θάλασσα. Το ξύλο και οι φασαρίες στα βουνά θα ξεχαστούν.

Αχ πατρίδα μου Ελλάς!

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button