ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκαραμαγκάς: Βαριά καμπάνα σε Αφγανό για παραβίαση καραντίνας

Ήθελε να κάνει του κεφαλιού του και βρέθηκε με βαρύ χρηματικό πρόστιμο στην πλάτη, αλλά και μια δικογραφία για παραβίαση της καραντίνας στην οποία είχε υποχρεωθεί, ως φορέας του covid-19.

Πρόκειται για έναν 18χρονο Αφγανικής καταγωγής, που κατοικεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σκαραμαγκά. Σε έναν από τους μαζικούς ελέγχους (rapid test) για κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο, ο νεαρός εντοπίστηκε θετικός. Να σημειωθεί πως καθημερινά γίνονται εκατοντάδες τεστ σε φιλοξενούμενους.

Ο 18χρονος, κατά την πάγια τακτική σε τέτοιες περιπτώσεις, υποχρεώθηκε να μπει σε καραντίνα, σε ειδική πτέρυγα της Δομής, καθώς τα σπιτάκια τους είναι πολύ μικρά και δεν μπορεί να απομονωθεί κάποιος σε αυτά για όσες μέρες χρειάζεται. Όμως εκείνος δεν υπάκουσε, έφυγε από τον χώρο της καραντίνας και επέστρεψε στον οικίσκο όπου κατοικεί.

Μετά από καταγγελίες γιατρών της Δομής και άλλων υπαλλήλων, το Σάββατο 14 Μαρτίου άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου βεβαίωσαν σε βάρος του χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση καταντίνας και τον υποχρέωσαν να επιστρέψει στο σημείο που του είχε υποδειχτεί, για να ολοκληρώσει την απομόνωσή του.

Παράλληλα σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της μη τήρησης του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button