Κλάδεψαν άρον άρον τους κήπους μετά τη φωτιά και τώρα… ο κίνδυνος στους δρόμους

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Τύπος
1 Λεπτά Ανάγνωσης

Αμέσως πετά την πρόσφατη φωτιά στο Ποικίλο πολλοί κάτοικοι, ειδικά στις συνοικίες κοντά στα περιαστικά δάση, φοβήθηκαν προέβησαν σε εσπευσμένη κοπή βλάστησης και καθαρισμούς σε κήπους και αυλές, ώστε να μειώσουν την καύσιμη ύλη κοντά στα σπίτια τους.

Το πρόβλημα είναι ότι τα κλαδέματα σε ορισμένα σημεία μένουν στους δρόμους, οπότε και πάλι κίνδυνο αποτελούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην οδό Ακροπόλεως ο μεγάλος όγκος, που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία, που βρίσκονται στο σημείο αυτό 3 μέρες.

Το κακό είναι ότι ενώ η καύσιμη ύλη βγαίνει από τις αυλές, μένει έξω από τα σπίτια -ίσως μάλιστα έξω από το σπίτι του γείτονα- οπότε πάλι κίνδυνο αποτελούν. Οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για απομάκρυνση της βιομάζας από τους δρόμους. Όπως μπορείτε να δείτε σε άλλο άρθρο ο Δήμος κάνει τις προσπάθειές του σε διάφορα μέτωπα (βλέπε Ο Δήμος Χαϊδαρίου καθαρίζει το Άλσος Δαφνίου και καταγγέλλει), αλλά και στα σημεία που “μένουν πίσω” ο κόσμος αγωνιά. Έχουμε δει πάντως ότι, αν τα κλαδέματα είναι λίγα, τα μαζεύουν οι συνοδοί των απορριμματοφόρων.

Αυτά συμβαίνουν όταν δουλειές που πρέπει να γίνονται την άνοιξη με άνεση χρόνου υλοποιούνται μέσα στο καλοκαίρι υπό το κράτος του φόβου.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *