Αλλάζει χέρια η βίλα του Αλέκου Αλεξανδράκη στο Μεγάλο Πεύκο

Χαϊδάρι Σήμερα
Από Χαϊδάρι Σήμερα - Τοπικός Τύπος
2 Λεπτά Ανάγνωσης

Η πέτρινη κατοικία του αγαπημένου ηθοποιού Αλέκου Αλεξανδράκη στην περιοχή Νεράκι της Νέας Περάμου, όπου από τη δεκαετία του ’50 και μετά πολλοί μεσοαστοί Αθηναίοι, αλλά και πραγματικά εύποροι, αποκτούν εξοχικές κατοικίες, σε μια περιοχή τότε ακόμα ειδυλλιακή, με πεύκα και παρθένα ακρογιάλια στον Σαρωνικό, κάτω από τις κορυφές των Γερανείων.

Πρόκειται για το εξοχικό όπου ο αξέχαστος πρωταγωνιστής περνούσε μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του μαζί με τη Βερένα Γκάουερ και τα δύο παιδιά τους, πριν κάνει σχέση με τη Νόνικα Γαληνέα. Εκεί απολάμβανε στιγμές ηρεμίας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Το προσωπικό του καταφύγιο

Κατά τη δεκαετία του 1960 αποτέλεσε το προσωπικό του καταφύγιο και οι κάτοικοι την αποκαλούσαν «η βίλα του Αλεξανδράκη». Παρότι έχουν περάσει δεκαετίες από τότε, η ονομασία παραμένει μέχρι σήμερα.

Αλλάζει χέρια η βίλα του Αλέκου Αλεξανδράκη στο Μεγάλο Πεύκο 3

Η πέτρινη βίλα βρίσκεται σε προνομιακό σημείο, κοντά στη θάλασσα, και διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανακαινιστεί πλήρως, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική αισθητική που τη χαρακτήριζε από την εποχή που την κατοικούσε ο μεγάλος ηθοποιός.

Εκεί φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς γνωστοί ηθοποιοί, άνθρωποι των γραμμάτων και επιχειρηματίες της εποχής, καθώς ο Αλέκος Αλεξανδράκης συνήθιζε να ανοίγει το σπίτι του σε στενούς φίλους και συνεργάτες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, η βίλα έχει βγει προς πώληση, με την τιμή της να αγγίζει τις 800.000 ευρώ.

Μοιραστείτε το άρθρο:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *