ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

8ο Δημοτικό Σχολείο: Διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης!

Διάκριση του Τμήματος ΣΤ2΄ του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 2023.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ συμμετείχαν το έτος 2022-2023, κατά τη διάρκεια του οποίου φοιτούσαν στην  Ε΄ Δημοτικού, στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης ST3dm ο οποίος για το έτος 2023 είχε θέμα «To σχολείο μας». Στα πλαίσια λοιπόν της βιοκλιματικής και αειφόρου σχεδίασης ενός σχολικού χώρου, οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη μελέτη του σχολικού συγκροτήματος, εντόπισαν θετικά και αρνητικά σημεία που σχετίζονται με την αειφόρο ανάπτυξη και επινόησαν τρεις κατασκευές που βοηθούν στην ανάπλαση ενός σχολικού-βιολογικού κήπου. Τέλος, προσπάθησαν να δώσουν λύσεις στο προβλήματα που εντόπισαν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο και πράσινο σχολικό περιβάλλον.

Μετά την καταγραφή των προβλημάτων, δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες εργασίας – οι 3D creators, οι 3D designers και οι 3D innovators. Οι δράσεις των ομάδων ήταν η κατασκευή βιολογικών δομών με ανακυκλώσιμα υλικά και σπόρους, η φύτευση στον σχολικό κήπο, η φροντίδα του σχολικού κήπου, η κομποστοποίηση, η κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας και των τοπικών φορέων, η σύνδεση του έργου με κατασκευή stem για ρομποτικό πότισμα και η εφαρμογή εκπαιδευτικής ρομποτικής για την αειφορία.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων των 3 ομάδων, ήταν επίσης η τρισδιάστατη μοντελοποίηση του σχολικού κήπου, ενός βραχόκηπου και ενός βιολογικού κομποστοποιητή, η χρήση της εφαρμογής τρισδιάστατου σχεδιασμού tinkercad και η μετατροπή των σχεδίων σε τριασδιάστατες εκτυπώσιμες κατασκευές.        

Για την προσπάθεια τους αυτή οι μαθητές ξεχώρισαν ανάμεσα σε 30 Δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν στην κατηγορία αυτή και βραβεύτηκαν με τη Διάκριση σχεδιασμού και ανάλυσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού: http://st3dm.web.auth.gr/2023-αποτελέσματα-elementary-school/

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button