7 πράγματα που έφτιαξαν τις γιορτές μου

 

Στολισμός υπερπαραγωγή, σταθερή αξία στην οδό Ακροπόλεως. Όταν στις αρχές Νοέμβρη ξεκινάει να στολίζεται, ξέρω ότι έρχεται η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου.
Φαγητό που δεν σε προδίδει ποτέ, όμορφο καταφύγιο για κρύες βραδιές, το γλεντάκι στήνεται μέχρι να πεις κύμινο. Πώς καταφέρνει να γίνεται πάντα καλύτερο;
Ευρηματικός ο γιορταστικός διάκοσμος – καρουζέλ του ζαχαροπλαστείου Ανδρεαδάκη στη Γ. Παπανδρέου. Αρέσει πολύ στα παιδιά, αλλά και στις χαζοχαρούμενες μαμάδες -και δεν συμβαίνει μόνο με μένα!
Δύο χαρακτηριστικές χριστουγεννιάτικες πινελιές στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη, που δίνουν τον τόνο στη γιορτινή βόλτα μας στα πεύκα. Πάνω η αψίδα της “Tratoria” με τις μεγάλες κόκκινες μπάλες, κάτω το παιχνιδιάρικο “Λεμονάκι.

Χάρηκα πολύ που συστήθηκα μ’ αυτό το κεμπάπ. Το έφερε στο ο Βαρντάν Μινασιάν (Βαγγέλης) από τη Νίκαια, μαζί με μια ιστορία 70 και πλέον ετών (“Εντυ”). Μαζί με παστουρμάδες, σουτζούκια, φαλάφελ κτλ. 
Αυτό, θα μπορούσα να το αφήσω απέξω; Γραμματόσημο στο χειμωνιάτικο απόβρεχο, όπως και η φωτογραφία εξωφύλλου. Έλεγκαντ καταστάσεις, κάθε γωνιά έχει συλλεκτική αξία -κυριολεκτικά.

Και του χρόνου, με υγεία, καλό γούστο και καλές παρέες!

Μπέττυ Λ.