ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σκέψεις για το συγκοινωνιακά απομονωμένο Χαϊδάρι

γράφει ο Αποστόλης Θεοφίλης, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Το Χαϊδάρι Ψηλά!»

Στις 6 Ιουλίου «αποκαλύφθηκε» η χωρίς ΜΕΤΡΟ πολιτική εξαπάτηση των Χαϊδαριωτών από τον σημερινό δήμαρχο. Στις 6 Ιουλίου οι γειτονικοί δήμοι της Αγίας Βαρβάρας, της Νίκαιας και του Κορυδαλλού απέκτησαν σύγχρονες υποδομές «ΜΕΤΡΟ». Το κυριότερο όμως είναι, ότι  οι πολίτες τους έχουν πλέον την δυνατότητα για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στον σταθμό.

Αντιθέτως, για τους Χαϊδαριώτες  συνεχίζεται ο καθημερινός  «Γολγοθάς» για να φτάσουν στην άλλη άκρη του Αιγάλεω, στην στάση «Αγ. Μαρίνα» για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Με λίγα λόγια, η Αγία Βάρβαρα και το Αιγάλεω έχουν από δύο σταθμούς και το Χαϊδάρι κανέναν! Η σημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων Χαϊδαριωτών οφείλεται σε σημαντικότατο βαθμό στις αυτοδιοικητικές εμμονές του μακροβιότερου δημάρχου της πόλης, Κυριάκου Ντηνιακού.

Άλλωστε δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι γνωστές σε όλους τους δημότες, οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες του πρώην δημάρχου για το γεγονός ότι το ΜΕΤΡΟ δεν ήρθε ποτέ στο Χαϊδάρι. Η ιστορία απέδειξε ότι ήταν μια απόφαση που δεν διέθετε λογική και διορατικότητα, με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική αγορά. Αφού τα τελευταία χρόνια οι καταστηματάρχες βλέπουν την επισκεψιμότητα και τα έσοδά τους να συρρικνώνονται. Ενώ, οι δημότες βλέπουν την περιουσία τους να χάνει εμπορική αξία συγκριτικά με όμορες πόλεις. «Χαμένος» της υπόθεσης, για άλλη μια φορά, το ταμείο του δήμου μας.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, λίγα χρόνια αργότερα, ο νέος Ντηνιακός ήρθε να «διαψεύσει» τον παλιό Ντηνιακό. Σταδιακά «έχτισε» καριέρα με κεντρικό σύνθημα, μια νέα στάση, πιο κεντρική και προσβάσιμη σε όλους. Με συνεντεύξεις τύπου, φανταχτερές μακέτες και  «πύρινους» λόγους για ένα «ΜΕΤΡΟ» που θα περνούσε από την «καρδιά» της πόλης.

Καλλιέργησε φρούδες ελπίδες και εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτηση των πολιτών. Λειτουργώντας σαν άλλος «Μαυρογιαλούρος», μοίραζε κάλπικες υποσχέσεις στους δημότες για να «σβήσει» από την μνήμη τους, το ιστορικό σφάλμα του πατέρα του. Απώτερος στόχος του, οι απαιτούμενες ψήφοι που θα τον οδηγούσαν στην πολυπόθητη «καρέκλα».

Ήξερε ότι θα το βρει μπροστά του, αλλά προτίμησε συνειδητά να εξαπατήσει τους πολίτες, παρά να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους πει την αλήθεια. Προχθές όμως επιχείρησε και κάτι ακόμα. Κάτι πιο ξεδιάντροπο και πολιτικά χυδαίο! Αντί να βγει και να ζητήσει συγγνώμη από τον Χαϊδαριώτικο Λαό για τα προεκλογικά του ψέματα, επέλεξε να αποπροσανατολίσει τους δημότες με ξεπερασμένα επικοινωνιακά τρικ, μετατρέποντας μια ακόμη μουσική εκδήλωση του δήμου σε «φιέστα» προσωπικής προβολής του.

Και όλα αυτά εν μέσω κορονοϊού! Με «χορηγό» τους φορολογούμενους Χαϊδαριώτες. Δεν μας εκπλήσσει πλέον ο κατήφορός του, ούτε οι κουτοπόνηρες πρακτικές που ακολουθεί για να μην απολογηθεί για τις ψεύτικες εξαγγελίες του.

Για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν περιμέναμε ίχνος μεταμέλειας. Είναι ολοφάνερο ότι αντιλαμβάνεται την πόλη ως «τσιφλίκι» του.

Δυστυχώς όμως για αυτόν, ό,τι παλαιοκομματικό τερτίπι και να «σκαρφιστεί», το συγκοινωνιακά απομονωμένο Χαϊδάρι φέρει την διαχρονική «σφραγίδα», της οικογένειας Ντηνιακού.

Ένας χρόνος από τις εκλογές. Ένας χρόνος, πολιτική απάτη. Ένας χρόνος, ένας δήμαρχος «παραμυθάς».

Υ.Γ. 1 Προεκλογικά μιλήσαμε την «γλώσσα» της αλήθειας απέναντι στον «ακριβό» λαϊκισμό ενός ατάλαντου «κληρονόμου» που τα ψέματά του «φώναζαν» από μακριά.

Υ.Γ. 2 Μπορεί να νομίζει ότι «κρύφτηκε» προχθές από τα εγκαίνια των προεκλογικών του ψεμάτων, αλλά η μακέτα της ΜΕΤΡΟ – ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ θα τον καταδιώκει για το υπόλοιπο της θητείας του.

Υ.Γ. 3 Το σίγουρο είναι ότι σε τρία χρόνια ο δήμαρχος των «παραμυθιών» φεύγοντας, δεν θα χρησιμοποιήσει Μετρό…

Υ.Γ. 4 Δήμαρχε της «γκάφας», μήπως οι μακέτες και οι μελέτες που διαλαλούσες προεκλογικά, ήταν για την Αγία Βάρβαρα, την Νίκαια και τον Κορυδαλλό και μας το «κρατούσες» κρυφό τόσο καιρό;

Υ.Γ. 5 Και κάτι τελευταίο, έστω και την ύστατη ώρα, Βαγγέλη Ντηνιακέ, θα ζητήσεις συγγνώμη από τους Χαϊδαριώτες ή θα επιλέξεις να μείνεις στην ιστορία της πόλης, ως ο μεγαλύτερος πολιτικός ψεύτης που πέρασε από το δημαρχιακό θώκο; Έχεις άραγε την στοιχειώδη πολιτική ευθιξία;

#Με ΨΕΜΑΤΑ στο ΧΑΪΔΑΡΙ_ΞΑΝΑήρθαν#

#Με ΨΕΜΑΤΑ στο ΧΑΪΔΑΡΙ_ΞΑΝΑσυνεχίζουν#

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button