Χαϊδάρι Σήμερα

Κάποιοι από εσάς έχετε δει στους δρόμους της πόλης τα μηχανάκια του «5 min» να πηγαιοέρχονται ασταμάτητα και παραξενεύεστε για τη συχνότητα που τα συναντάτε. Προφανώς η έκπληξή σας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχετε δοκιμάσει τον καφέ και τα άλλα καλούδια που ετοιμάζουν ο πάντα γελαστός Αργύρης και η έμπειρη ομάδα του “5 min”.

Από τα χαράματα στην Ιερά Οδό, απέναντι από τον Διομήδειο Κήπο, η κίνηση είναι έντονη. Αυτοκίνητα σταματούν για να πάρουν καφέ και σνακ. Ο φίλος μου ο Γιάννης, που συνήθως γυρνάει ξημερώματα από τη δουλειά, σταματάει απαραιτήτως στο “5 min” για την πρωινή του σπανακόπιτα, κι ας τον περιμένει στο σπίτι το πρωινό που έχει ετοιμάσει η γυναίκα του!

Τα μηχανάκια βρίσκονται σε πυρετική κίνηση. Κρύα και ζεστά ροφήματα, freddoccino σε τιμή έκπληξη. Σφολιάτες, μπαγκέτες, club sandwich, αραβικές πίτες, μπριός και τσιαπάτα φτιάχνονται ή ψήνονται καθημερινά.

Όσο περνάει η ώρα, το πατάρι απέναντι από το δάσος γεμίζει κόσμο, που κάθεται για να απολαύσει εξαιρετικό καφέ και δροσιά. Σε λιγώνει η μυρωδιά από τα λαχταριστά σουβλάκια, τα μπιφτέκια, από φρέσκα και διαλεχτά υλικά, όπως και οι σαλάτες, που ετοιμάζονται για να πάνε σε σπίτια και επιχειρήσεις για το μεσημεριανό κολατσιό (το μενού είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό).

Το “5 min” είναι μια γελαστή, ακούραστη μηχανή καλού καφέ και ωραίου τσιμπολογήματος. Τώρα ξέρεις γιατί συναντάς παντού μπροστά σου τα μηχανάκια του.

Αν δοκιμάσεις, θα με θυμηθείς.

Δευτέρα – Σάββατο 06.00-18.30.
Τηλ. 210 5324950