4 άχαστες λιχουδιές σε μια “ζουμερή” διεύθυνση στο Χαϊδάρι
Να τι δοκιμάσαμε πριν δυο μέρες στο αστικό ταβερνείο του Δάσους το “Παν…σαι…Τάκη” και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι.
Αυτή τη φορά το μενού μας είχε πατροπαράδοτο κοκορέτσι, που πολύ το είχαμε λαχταρίσει και ευτυχώς απολαύσαμε, χοιρινή πανσέτα σούβλας – σκέτος πειρασμός, σαλιγκάρια στιφάδο, που ο κολλητός ήθελε οπωσδήποτε, και στο τέλος “ήρθε κι έδεσε” ένα κέρασμα όνειρο της φιλόξενης ταβέρνας που έκαμψε τις αντιστάσεις μου.
Για χάρη σας όχι μόνο φωτογράφισα τα εδέσματα αλλά θα σας τα περιγράψω κιόλας!
Ήταν τόσο νόστιμα όσο φαίνονται!
Το χειροποίητο κοκορέτσι γάλακτος που ήρθε στο τραπέζι μας ήταν ένα πιάτο αρωματικό με χρυσαφένια τραγανή κρούστα και εσωτερικό που σχεδόν έλιωνε στο στόμα, τρυφερό και νόστιμο με γεύση και επίγευση (έχει σημασία) απαλή! Κάτι που μας άρεσε επίσης ήταν που δεν το βρήκαμε βαριά αλατισμένο. Με το λευκό κρασάκι Ζίτσας και τα τσουγκρίσματα εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμών.
Η χοιρινή πανσέτα σούβλας κατέφθασε καυτή και -φυσικά- πλούσια σε λιπαρά, αυτά είναι που της χάρισαν μια γευστική πολυπλοκότητα και βάθος. Το ψήσιμο στη σούβλα είχε προσφέρει την μοναδική κρατσανιστή επιφάνεια που λαχταρά όποιος παίρνει τέτοιο πιάτο, ενώ το εσωτερικό παρέμεινε ζουμερό και γεμάτο. Η γεύση της, πλούσια και έντονη με πολλά αρώματα χάρη στο παραδοσιακό ψήσιμο. Μας άρεσε πολύ.
Τα σαλιγκάρια στιφάδο ήταν το outsider που έλεγα δεν θα δοκιμάσω αλλά πείστηκα και μάλλον ευτυχώς γιατί ο κολλητός που τα παρήγγειλε και ξέρει από αυτά ενέκρινε και παρα-ενέκρινε μάλιστα αφού φαγώθηκαν όλα! Αυτό το πλούσιο γήινο γευστικό προφίλ των σαλιγκαριών, που συμπληρώνεται με τη γλυκύτητα των κρεμμυδιών, την οξύτητα της τομάτας και τα σχετικά μπαχαρικά είναι ένα ζεστό και χορταστικό γεύμα που οι γνώστες μπορούν να απολαύσουν στο “Πανσετάκη”. Της παρασκευής τους προηγείται όλη η σπιτική φροντίδα και μάλιστα τα σαλιγκάρια προέρχονται από το παρακείμενο εκλεκτό παραδοσιακό βιολογικό παντοπωλείο “γης και θάλασσα”.
Και μετά ήρθε όχι μόνο ο λογαριασμός, αλλά και το κέρασμα, αυτή τη φορά σπιτική σοκολατόπιτα! Πλούσια σοκολάτα και βούτυρο για ένα βελούδινο και γεμάτο γεύση επιδόρπιο που επιμελήθηκε ο Στράτος. Είχε υγρή υφή στο κέντρο και γλυκόπικρες νότες σοκολάτας που ισορροπούσαν υπέροχα τη γλυκύτητά του. Είχα ορκιστεί να μην φάω γλυκό, ευτυχώς ούτε το τήρησα, ούτε το μετάνιωσα!
Η γευστική εμπειρία αυτών των πιάτων στο “Παν…σαι…Τάκη”, μας προσέφερε για άλλη μία φορά εκλεπτυσμένη γαστρονομική απόλαυση με κορυφαίες γεύσεις που αντανακλούν τη φροντίδα και την παράδοση στην παρασκευή τους.
Οι μερακλήδες μπορούν να προσέλθουν.
Μ.Λ.
Ταβέρνα Πανσετάκη: Γ. Παπανδρέου 51, Πλατεία Δάσους Χαϊδαρίου Τ: 210 58 15 126