ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

4.700.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο Χαϊδάρι – Τα 7 έργα που θα ενταχθούν

Ενεργοποιείται η νέα Προγραμματική Περίοδος 2021-2027 των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) του ΕΣΠΑ, τις οποίες στη Δυτική Αθήνα διαχειρίζεται ο ΑΣΔΑ (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας).

Στο πλαίσιο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου αποφάσισε την έγκριση της Υποβολής του Ειδικού Σχεδίου Δράσης για την Προγραμματική περίοδο 2021-2027, στο πλαίσιο Διαβούλευσης για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της “Αστικής Αρχής: Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ)” με τίτλο: «Διαδημοτική Εταιρική Σχέση για την Ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας με αξιοποίηση της ΟΧΕ/ΒΑΑ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, θα αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη δράση προκειμένου να βελτιώσει στο μέτρο του δυνατού την καθημερινότητα των κατοίκων, μέσω έργων και παρεμβάσεων ύψους 4.700.000 ευρώ συνολικά.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης της ΟΧΕ/ΒΑΑ και των περιορισμών που μπαίνουν (ως προς τη χρηματοδότηση και τα επιλέξιμα έργα), ο Δήμος Χαϊδαρίου προτίθεται να δώσει έμφαση, στη μετάβαση της πόλης σε μια περιοχή φιλικής προς το περιβάλλον, στην προώθηση της ενεργειακής αναβάθμισης των υποδομών του Δήμου, καθώς και στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων των περιοχών της Γρηγορούσας και του Κεντρικού Χαϊδαρίου.

Οι δράσεις αυτές έχουν επίσης ως σκοπό την ενίσχυση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία, την κοινωνική ένταξη των ευπαθών και περιθωριοποιημένων ομάδων, με επίκεντρο την στήριξη της λαϊκής οικογένειας, και την έμφαση στα παιδιά και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Τέλος, σημαντικό ρόλο στις δράσεις αυτές κατέχει και η ανάδειξη της ισχυρής πολιτιστικής παρακαταθήκης της Δυτικής Αθήνας, δημιουργώντας σύγχρονους χώρους Πολιτισμού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

  • Ενεργειακή Αναβάθμιση και ανακατασκευή Στέγης Πολιτισμού Δήμου Χαϊδαρίου (Πρώην ΝΕΛΕ): 2.000.000,00 €
  • Αναπαλαίωση διατηρητέου κτηρίου οδού Κύπρου για τη φιλοξενία πολιτιστικών τμημάτων: 600.000,00 €
  • Ενεργειακή αναβάθμιση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Γρηγορούσας: 350.000,00€
  • Ενεργειακή αναβάθμιση και ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Κουνελίων και Κεντρικού Χαϊδαρίου: 640.000,00€
  • Ανακατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων Κεντρικού Χαϊδαρίου: 300.000,00€
  • Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων Δήμου Χαϊδαρίου και δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών: 700.000,00€
  • Λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση Ανοιχτού Θεάτρου Χαϊδαρίου: 110.000,00€
    ΣΥΝΟΛΟ: 4.700.000,00 €

Στόχος της Πολιτικής 5 της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 είναι “η ενίσχυση της ολοκληρωμένης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης, του πολιτισμού, της φυσικής κληρονομιάς, του βιώσιμου τουρισμού και της ασφάλειας στις αστικές περιοχές”.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. Μα πραγματικά, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να πάνε 2.000.000 € για την ανακατασκευή της “Στέγης πολιτισμού” και 600.000€ για το διατηρητέο. Ενώ δίνει 700.000€ για τα σχολεία του Χαϊδαρίου και 300.000€ για την ανακατασκευή του δικτύου ομβρίων υδάτων.??!! Δεν έχει κανείς παιδί σε αυτά τα σχολεία, να γνωρίζει πως κάνουν μάθημα τα παιδιά, χειμώνα με κρύο ή καλοκαίρι με ζεστή?! Δεν έχει κάνει κανείς επίσκεψη σε αυτά τα σχολεία και μιλώ για τα δημόσια βέβαια, του Χαϊδαρίου. Ο πολιτισμός μας δεν φαίνεται ή διαμορφώνεται από τα πολιτιστικά κτήρια, αλλά από την παιδεία που θα διαμορφωθεί και στο σχολείο με υποδομές. Ο πολιτισμός μας φαίνεται “δημοτικό συμβούλιο” από την λύση που δίνεις στους κοινόχρηστους χώρους, για τους ΑΜΕΑ. Την επίβλεψη των παράνομων πάρκινγκ που θα δώσουν ανάσα στους πολίτες σου. Την αίσθηση που θα δώσεις στον δημότη σου ότι τον σκέφτεσαι, με τις πράξεις σου. Αν καταφέρεις αυτά τότε μιλάμε και για πολιτισμό μέσα στα ανάλογα κτήρια.. Ευχαριστώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button