ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας – Μέντορας ο Βαγγέλης Ντηνιακός

 

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου ξεκίνησε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο υπέροχος χώρος της βιβλιοθήκης, όπου εξελίσσεται ο διαγωνισμός, έχει πλημμυρίσει από ελληνικά νιάτα γεμάτα προσόντα και όνειρα.

 

Η συμμετοχή πράγματι ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς διαγωνίζονται περίπου 350 άτομα σε περισσότερες από 110 ομάδες. Οι ομάδες καλούνται σε 4 μέρες να υλοποιήσουν εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις.

Οι διαγωνιζόμενοι υποστηρίζονται από 90 μέντορες, στο τεχνικό και πολιτικό κομμάτι. Ανάμεσα στους μέντορες βρίσκεται και ο Βαγγέλης Ντηνιακός, ο οποίος καθοδηγεί ομάδες πολιτικά, δηλαδή δίνει συμβουλές για τον τρόπο που η εφαρμογή τους μπορεί να “παντρευτεί” αποτελεσματικά με τις ανάγκες της πόλης. Η σχέση του επικεφαλής της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά” με τους διαγωνισμούς καινοτομίας είναι δημιουργική, μια και για την ψηφιακή πλατφόρμα www.haidari-agenda.gr βραβεύτηκε στα Best City Awards 2016, που αφορούσαν καινοτόμα έργα για βιώσιμο περιβάλλον στις ελληνικές πόλεις.

Ο Μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων, τις βραβεύσεις και το πάρτι ανοιχτό στο κοινό στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας - Μέντορας ο Βαγγέλης Ντηνιακός 3

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button