ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δημήτρης Λιάκος: Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου ο νέος οικονομικός σύμβουλος του Τσίπρα!

Ο Δημήτρης Λιάκος, νέος οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαϊδαρίου. Παρουσιάζουμε το πολιτικό του προφίλ, όπως το σκιαγραφεί η οικονομική ιστοσελίδα sofokleousin.gr.

Δημήτρης Λιάκος

Τη θέση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Μεγάρου Μαξίμου αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Δημήτρης Λιάκος. Πρόκειται για στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει υπηρετήσει προηγουμένως στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και νωρίτερα στα Νάντια Βαλαβάνη, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, συμμετέχοντας και στην ομάδα που επί 30 και πλέον ώρες διαπραγματευόταν στο Hilton για τη συγγραφή της συμφωνίας.

Τώρα καλείται να επιτελέσει διττό ρόλο συνεισφέροντας τόσο στη διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος όσο και στη διάνοιξη του εναλλακτικού δρόμου για την ανακούφιση των συνεπειών από τα μέτρα λιτότητας.
Πρόκειται για πρόσωπο με credit possitive αντιμετώπιση στην τραπεζική αγορά και στους κύκλους των επενδυτών. Οι γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι πρόκειται για στέλεχος που προέρχεται από την αγορά, έχοντας ικανή θητεία ως διαχειριστής κεφαλαίων και risk manager.
Ο Δημήτρης Λιάκος ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ενώ είχε καθοριστική συμβολή στο τελικό κείμενο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Η γνώση της αγοράς, αλλά και των εσωτερικών ζητημάτων των τραπεζών, καθώς και τα ισχυρά αντανακλαστικά είναι άλλωστε ποιότητες που του αναγνωρίζουν και οι τραπεζίτες.
Καλά πληροφορημένες πηγές του αποδίδουν την αλλαγή της διατύπωσης καθιστά τελικά δυνατή την ανακεφαλαιοποίηση και των μη συστημικών τραπεζών από το ΤΧΣ.
Σύντομο βιογραφικό
Ο Δημήτρης Λιάκος είχε αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δράση στη διαπραγμάτευση, διατηρώντας ωστόσο χαμηλούς τόνους και μένοντας πάντα μακριά από κάμερες και μικρόφωνα. Ήταν μέλος της ομάδας Χουλιαράκη και διατηρεί ιδιαίτερα καλές σχέσεις τόσο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσο και με τον Γιώργο Σταθάκη καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης αποδείχθηκε γεφυροποιός σε μια σειρά από ζητήματα, προλαμβάνοντας κρίσεις στα αρχικά τους στάδια.
Με μεγάλη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης του ιδιωτικού τομέα στο κομμάτι της διαχείρισης κεφαλαίων και συνεπώς άριστη γνώση των αναγκών της αγοράς κάθε στιγμή, ο κ. Λιάκος είναι αναπόσπαστο μέλος της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης από την έναρξη των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button