ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου: Γιορτή αποφοίτησης – Γιορτή εθελοντισμού και κοινωνικής φροντίδας

Αλεξάκης Δημήτρης
πρώην Δημοτικός Σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου»
γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου οργάνωσε χθες 13 Ιουνίου 2024 γιορτή για τις μαθήτριες και τους μαθητές που αποφοίτησαν φέτος από το σχολείο.

Ο Σύλλογος, πέρα από το ψυχαγωγικό της εκδήλωσης, οργάνωσε με τη συμμετοχή του Τμήματος Αγωγής Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μια σύντομη εξαιρετική – επιμορφωτική ομιλία για τις βασικές πρώτες βοήθειες και επίδειξη αντιμετώπισης της πνιγμονής από ξένο σώμα στον λάρυγγα, η οποία συνοδεύτηκε με κατατοπιστικές προβολές κατά περίπτωση και ασκήσεις προσομοίωσης.

Είναι σημαντικό σε μια κοινωνία εκτός από τη γνώση για την προστασία της υγείας του ύψιστου αγαθού για όλους τους ανθρώπους, να δημιουργούνται και προϋποθέσεις ενίσχυσης του εθελοντισμού για την φροντίδα συμπολιτών μας, που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ευτυχώς δε που υπάρχουν και εθελοντές εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι στον τομέα αυτό όπως και σε άλλους, γιατί η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι δεν βλέπει τίποτα άλλο πέρα από την ιδιωτική παροχή υπηρεσιών υγείας επί πληρωμή!

Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι και παιδιά αλλά και γονείς άκουσαν για πρώτη φορά ότι εκτός από το 166 που καλεί κάποιος για ιατρική βοήθεια υπάρχει και το 112, το οποίο δεν είναι εφεύρεση δική μας αλλά είναι ένας διεθνής αριθμός κλήσης για βοήθεια και μάλιστα με γεωεντοπισμό διαμέσου δορυφορικής κάλυψης.

Δηλαδή το 112 δεν είναι μόνο «τρέξτε να σωθείτε» όπως έχει ευρέως διαδοθεί στη χώρα μας, αλλά «καλέστε να σωθείτε», όπως εφαρμόζεται κατά κανόνα σε διεθνές επίπεδο!

Χρήσιμες πληροφορίες και γνώσεις για όλους και για όλες νυν και αεί!

Χωρίς κόστος προστατεύεται η υγεία και σώζονται ζωές!

1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου: Γιορτή αποφοίτησης - Γιορτή εθελοντισμού και κοινωνικής φροντίδας 3

Θα πρότεινα στην Δημοτική Αρχή της πόλης μας να συνδράμει στην διευρυμένη εφαρμογή τέτοιων ενημερωτικών παρουσιάσεων και επιδείξεων, αφού η ανάλγητη κυβέρνηση «δεν βλέπει» τις ανάγκες των απλών ανθρώπων! Έχει αδυναμία μόνο στις τσέπες τους!

Καλά αποτελέσματα, καλή τύχη, καλή σπουδαστική συνέχεια και καλή επαγγελματική σταδιοδρομία σε όλα τα παιδιά, σε όποιον εργασιακό χώρο και αν βρεθούν!

Και βέβαια να ξέρουν ότι σ’ αυτή τη χώρα, των κουμπάρων και του «ιδιότυπου καπιταλισμού», τίποτα δεν τους «χαρίζεται»!

Με αγώνες κατακτώνται ακόμα και τα αυτονόητα δικαιώματά μας!

1ο ΓΕΛ Χαϊδαρίου: Γιορτή αποφοίτησης - Γιορτή εθελοντισμού και κοινωνικής φροντίδας 5

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button