ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Επιβεβαιώθηκε: Ζήσαμε τον πιο ψυχρό Ιανουάριο από το 1960!

Αυτός ο Ιανουάριος μάς “γονάτισε” με τα κρύα του, εκτοξεύοντας τα έξοδα θέρμανσης. Συμβαδίζουν όμως οι μετρήσεις των μετεωρολόγων με την κοινή αίσθηση ότι “χρόνια είχαμε να αισθανθούμε τόσο κρύο για τόσες πολλές μέρες”;

Η απάντηση είναι θετική, όπως επιβεβαίωσε στο Real.gr ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Οι πρώτες αναλύσεις επαληθεύουν ακριβώς την κοινή αίσθηση και δείχνουν ότι θερμοκρασιακά ο φετινός Ιανουάριος ήταν ψυχρός όσο λίγες φορές τα τελευταία 60 χρόνια, και μάλιστα σε κάποιες πόλεις στα κεντρικά και βόρεια είχαμε νέα ρεκόρ. 

• Ενδεικτικά στους μετεωρολογικούς σταθμούς της ΕΜΥ στο Ελληνικό της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη η μέση μέγιστη θερμοκρασία του μήνα φέτος (ο μέσος όρος των μεγαλύτερων θερμοκρασιών κάθε ημέρα) είναι η μικρότερη που έχει καταγραφεί από το 1960. 

• Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι για πέντε συνεχόμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο δεν ξεπέρασε ούτε μία ημέρα τους 0 Βαθμούς (ολικός παγετός από 7/1 έως 11/1) κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ τουλάχιστον τα τελευταία 60 χρόνια. Στις 7/1 το θερμόμετρο το μεσημέρι έδειχνε -5 βαθμούς κάτι που είχε να συμβεί από τα χρόνια της Κατοχής.

• Και στη Φλώρινα στον σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Βαρικό 29 ημέρες από τις 31 σημειώθηκε παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες), με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και -18 βαθμούς στις 8/1. 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button