ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

15χρονος σε αστυνομικούς: «Παίρνω κοκαΐνη γιατί με βοηθάει στο σεξ»

Σε ελέγχους που έκαναν πριν από λίγες ημέρες άνδρες του ΑΤ Χαϊδαρίου συνέλαβαν έναν 15χρονο, κάτοικο της πόλης μας, διότι είχε στην κατοχή του μερικά γραμμάρια κοκαΐνης. Προβληματίστηκαν από το είδος της ουσίας, μια και δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο να βρουν μικροποσότητες χασίς σε κάποια παιδιά τέτοιας ηλικίας, αλλά… κοκαΐνη;

«Την παίρνω γιατί με βοηθάει στο σεξ», υποστήριξε ο 15χρονος και έμειναν έκπληκτοι από τον ισχυρισμό του οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν.

Ασφαλώς τα πράγματα “ζορίζουν”, όταν πολύ νέα παιδιά συλλαμβάνονται για σχετικά αδικήματα. Τραγικές φιγούρες  σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι γονείς τους, όταν ενημερώνονται από την αστυνομία. Συνήθως δεν είχαν υποψιαστεί τίποτε, μάς λένε οι αστυνομικοί. Ή δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιες αλλαγές στη συμπεριφορά του εφήβου μπορούν να κρύβουν τέτοια μυστικά, συμπληρώνουμε εμείς.

Εδώ ο ρόλος της Αστυνομίας αλλάζει. Ενώ η αποστολή της απέναντι στο έγκλημα είναι σαφώς κατασταλτική, οι άνδρες του ΑΤ Χαϊδαρίου έχουν να διαχειριστούν κοινωνικά προβλήματα και την απόγνωση των γονιών, που συχνά ζητούν συμβουλές από αξιωματικούς με εμπειρία. Αυτό που χρειάζεται είναι να βελτιώνεται διαρκώς ο συντονισμός μεταξύ κοινωνικών υπηρεσιών, σχολείου και αστυνομίας για να προλαμβάνεται το χειρότερο, όσο είναι αυτό δυνατό. Οι δομές απεξάρτησης που εδρεύουν στην πόλη μας, με πολύ σημαντικό έργο, μπορούν να αναλάβουν και αυτές πιο ενεργό ενημερωτικό ρόλο στα σχολεία.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button