ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Σπηλιόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ένας αφοσιωμένος της αυτοδιοίκησης που σφράγισε τη μεταπολιτευτική ζωή του Αιγάλεω. Ο Πάνος Σπηλιόπουλος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, αφήνοντας ένα σημαντικό έργο στην πόλη του. Διετέλεσε τρεις τετραετίες δήμαρχος Αιγάλεω και μία νομάρχης Λακωνίας.

Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας δήλωσε:

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Αιγάλεω Πάνου Σπηλιόπουλου. Ο Πάνος Σπηλιόπουλος ως Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος υπηρέτησε την αγαπημένη μας πόλη με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια δίνοντας πολλές «μάχες» για ένα καλύτερο αύριο. Με την πολυεπίπεδη προσφορά του άφησε έντονο το αποτύπωμά του σφραγίζοντας τη σύγχρονη ιστορία του Αιγάλεω. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Η Πάνος Σπηλιόπουλος, με καταγωγή από την Ηλεία, εγκαταστάθηκε στο Αιγάλεω το 1959 και σπούδασε στη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εντάχθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα και στην οργάνωση «Δέκα». Το 1974 έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ. Πήρε μέρος στις δημοτικές εκλογές του 1978 και σε ηλικία 38 ετών εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος Αιγάλεω, αξίωμα το οποίο υπηρέτησε επί συνολικά δώδεκα έτη, και συγκεκριμένα στις περιόδους από 1979 έως το 1982, από το 1983 έως το 1986 και από το 1991 έως το 1994. Από το 1987 έως το 1989 διετέλεσε νομάρχης Λακωνίας.

Θεωρείται από τους αναβαθμιστές της πόλης του Αιγάλεω, καθώς επί των ημερών του συντελέσθηκαν σημαντικά αποχετευτικά και αντιπλημμυρικά έργα. Επίσης, διαμορφώθηκαν πλατείες, άρχισε η αξιοποίηση του Άλσους Αιγάλεω και η κατασκευή του Πολιτιστικού Κέντρου και του νέου Δημαρχείου επί της Ιεράς Οδού.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button