ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

100% αύξηση εμβολιασμών στο Εμβολιαστικό Κέντρο Χαϊδαρίου

Το Εμβολιαστικό Κέντρο Χαϊδαρίου, που δημιουργήθηκε τον περασμένο χειμώνα στο Κέντρο Υγείας της πόλης, γνώρισε σκαμπανεβάσματα στους αριθμούς των προσερχόμενων πολιτών, ανάλογα με τα γενικότερα γεγονότα από τότε που άρχισε ο εμβολιασμός. Τώρα βρίσκεται σε φάση… πλήρους ανάκαμψης της λειτουργίας του.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, κ. Γιάννης Μπουλταδάκης, είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι εδώ και λίγες μέρες έχει διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Εμβολιαστικού Κέντρου, ύστερα από σχετική εντολή του Υπουργείου Υγείας, που ακολούθησε την αυξανόμενη ζήτηση εμβολιασμών για την πρώτη και τρίτη δόση, καθώς η πανδημία και πάλι “τρίζει τα δόντια της”.

Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκε και δεύτερη βάρδια στη μία που λειτουργούσε εδώ και αρκετούς μήνες και επιπλέον θα δέχεται κόσμο και 4 Κυριακές μέσα στον Δεκέμβρη και τον Ιανουάριο, που θα οριστούν ακριβώς στις επόμενες μέρες. Συνολικά το Κέντρο μένει ανοιχτό από τις 8 το πρωί μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ.

Με τον διπλασιασμό των βαρδιών, λοιπόν, τα ημερήσια ραντεβού αυξήθηκαν από 42 σε 93 την ημέρα και τα ραντεβού καλύπτονται όλα από τους πολίτες που προσέρχονται στο κτήριο της οδού Φαβιέρου.

Θυμίζουμε ότι το Εμβολιαστικό Κέντρο Χαϊδαρίου δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και ξεκίνησε κάνοντας το εμβόlιο της AstraZeneka. Όμως ο θόρυβος σχετικά με την ασφάλεια του συγκεκριμένου εμβολίου προκάλεσε πτώση της τάξης του 30% τον περασμένο Απρίλιο και τελικά οδήγησε στην κατάργηση της μίας βάρδιας. Σήμερα χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer.

Πάντως το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δεν έχει ξεπεραστεί και οι δύο βάρδιες του Εμβολιαστικού βγαίνουν με τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων. Γενικότερα το Κέντρο Υγείας εξακολουθεί να χρειάζεται γενικούς γιατρούς, παθολόγους κτλ.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button