ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

΄Έκθεση Γλυπτικής στο Σεράφειο:”Από την Αποδόμηση, στη Συμπερίληψη”

Στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί τριήμερη έκθεση σύγχρονης κεραμικής γλυπτικής με τίτλο “Από την Αποδόμηση, στην Συμπερίληψη”. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των 20 ωφελουμένων του κέντρου Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α και τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 6μ.μ.

Το Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α., από τον Μάιο έως και τα τέλη Δεκεμβρίου του παρόντος έτους, υλοποιεί πρόγραμμα Σύγχρονης Κεραμικής υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η δράση έχει τίτλο: ¨Συμπεριληπτικά Εργαστήρια Σύγχρονης Κεραμικής, με έμφαση στην εκπαίδευση ατόμων με νοητική υστέρηση του Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.¨ και θα ολοκληρωθεί στις 27-28 και 29 Δεκέμβρη, με την παρουσίαση των έργων των ωφελούμενων του κέντρου στην προγραμματισμένη έκθεση Σύγχρονης Κεραμικής Γλυπτικής με τίτλο ¨Από την αποδόμηση στη…Συμπερίληψη¨. Επιπροσθέτως στο χώρο θα λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο bazaar, με χειροποίητες δημιουργίες από τα εργαστήρια του.

Η καλλιτεχνική ομάδα Σύγχρονης Κεραμικής Γλυπτικής που απαρτίζεται από 20 ωφελούμενους/ες – άτομα με αναπηρία του Κέντρου Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α , υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας, συνθέτει 18 έργα με την μορφή γλυπτών ή εγκαταστάσεων (installations). Οι συμμετέχοντες/-ουσες, με πρώτη ύλη τον πηλό, προσπαθούν να αγγίξουν τις πτυχές εκείνες του κοινωνικού συστήματος το οποίο αποδομείται, καθώς χαρακτηρίζεται από παλαιωμένες ιδέες και αντιλήψεις.
Τα έργα διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδεικνύεται η σημασία της έννοιας της συμπερίληψης, η οποία είναι ταυτόσημη με την αποδοχή, που καθιστά απαραίτητη την αναγνώριση της αξίας κάθε ατόμου. Τη δημιουργία δηλαδή μιας συλλογικής αντίληψης που όλοι οι άνθρωποι είμαστε μέλη της κοινωνίας χωρίς ταμπέλες και στερεότυπα.

΄Έκθεση Γλυπτικής στο Σεράφειο:"Από την Αποδόμηση, στη Συμπερίληψη" 3

Το Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Α./Α.Μ.Ε.Α.), λειτουργεί ως Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Περιφέρειας Αττικής, με Ειδική Αναγνώριση ως Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο (Ν.Π.Ι.Δ.). Ιδρύθηκε το 1993 από γονείς ατόμων με Νοητική Υστέρηση, με σκοπό να παρέχει εξειδικευμένα προγράμματα: ειδικής αγωγής, ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης και εκπαίδευσης, Δεξιοτήτων Καθημερινής Ζωής, κοινωνικοποίησης, ψυχαγωγίας, άθλησης, προκατάρτισης και κατάρτισης σε επαγγελματικές τέχνες ,σε νοητικώς υστερούντα άτομα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button