ΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ζαγοροχώρια: ένα βίντεο μοναδικής ομορφιάς που πρέπει να δείτε

Φυσικό κάλλος, ιστορία, πολιτισμός, περιπέτεια. Το Ζαγόρι είναι μια μοναδική περιοχή με άγρια ομορφιά, μοναδικούς οικισμούς αναλλοίωτους στο χρόνο, θρύλους και παραδόσεις. Το Πρόγραμμα της Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ζαγορίου παρουσίασαν ο δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού Γιάννης Τσαπάρης. Η προβολή του Προγράμματος έγινε με την παρουσία της εκπροσώπου της ΕΤΕΖ Έλσας Έξαρχου και του μέλους της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Ελεάνας Αγιοβασιλειώτου.

«Η περσινή τουριστική περίοδος παρ όλες τις τρομακτικές δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία του covid-19 , η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός, και το πνεύμα αλληλεγγύης συνεργασίας που επεδείχθη από όλους, το Ζαγόρι κατάφερε να παραμείνει όρθιο. Για το 2021 ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έχει σαν στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού brand «Ζαγόρι» ,αναδεικνύοντας την μοναδικότητα της περιοχής του Ζαγορίου, προβάλλοντας την φυσική, πολιτισμική και ιστορική ταυτότητα. Σημαντικό χαρακτηριστικό που περιλαμβάνει η επικοινωνιακή πολιτική είναι η ορθή και τεκμηριωμένη προβολή», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ζαγορίου.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο

«Στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε σε μια σειρά από δράσεις , προς όφελος των επαγγελματιων, που αφορούν όλους τους τομείς της τουριστικής δραστηριότητας και αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία των τουριστικών προϊόντων που προσφέρει το Ζαγόρι και το καθιστούν ανταγωνιστικό και κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Λαμβάνοντας υπόψη υπόψη οι πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά, τις οικονομικές δυνατότητες του προϋπολογισμού του Δήμου ,καθώς επίσης και την αξιοποίηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης σχεδιάζουμε μια σειρά από πρωτοποριακές δράσεις», συνέχισε ο κ. Σουκουβέλος.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγορίου οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα είναι οι παρακάτω:

  1. Η παραγωγή ψηφιακού βίντεο σε και η διάθεση του σε όλα τα ΜΜΕ και social media
  2. Δημιουργία της ειδικής εφαρμογής portal του Δήμου Ζαγορίου
  3. Προβολή του προορισμού σε inflight έντυπα αεροπορικών εταιρειών καθώς  και έντυπα ακτοπλοϊκών εταιριών.
  4. Σχεδιασμός και υλοποίηση ψηφιακής προβολής και δημοσιότητας του προορισμού .
  5. Σταδιακή αλλά γρήγορη μετάβαση του Ζαγορίου στην ψηφιακή εποχή με έμφαση την δημιουργία, παρακολούθηση και υποστήριξη λογαριασμών σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής προβολής
  6. Συμμετοχή σε Εκθέσεις.
  7. Εκτύπωση θεματικών φυλλαδίων Τουρισμό – Πολιτισμός – Δραστηριότητες – Γαστρονομία και τις outdoor activities.
  8. Συνέδρια εκδηλώσεις με αντικείμενο το θεματικό τουρισμό και την διαχείρηση του πολιτιστικού μας και φυσιολατρικού μας προϊόντος .
  9. Και τέλος αξιοποίηση δύο εμβληματικών κτιρίων του Δήμου Ζαγορίου , την Πασχάλειο Σχολή στο Καπέσοβο και τη βιβλιοθήκη του Νεόφυτου Δούκα στα Άνω Πεδινά Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την Δημιουργία εκθεσιακού χώρου εντός της Πασχαλείου Σχολής για προβολή της Χάρτας του Ρήγα και λοιπών αρχειακών κειμηλίων.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button