ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Υπόσχεση Χαρδαλιά ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να αποδοθούν τα 66 στρέμματα στον Δήμο Χαϊδαρίου

Πάνω από 12 χρόνια εκκρεμεί η απόδοση 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου από το Υπουργείο Άμυνας στον Δήμο μας, με εκατέρωθεν κωλυσιεργίες. Το θέμα ανακινήθηκε χτες με την υπόσχεση από την πλευρά του υφυπουργού Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, ότι θα ενεργοποιηθεί πάνω στο ζήτημα. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του βουλευτή Δυτικής Αθήνας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος με τη σειρά του προχτές είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο με τον Βαγγέλη Ντηνιακό, ο οποίος του μίλησε για την πολύχρονη καθυστέρηση.

Ο κ. Κουρουμπλής, λοιπόν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά, κατά την οποία του έθεσε το ζήτημα της απόδοσης στο Χαϊδάρι των 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου (σσ. κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας).

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και περίπου 12 χρόνια και η διευθέτηση του οποίου θα δώσει αναπτυξιακή και περιβαλλοντική πνοή στην περιοχή. Ο κ. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για τη προώθηση και επίλυση του ζητήματος.

Ιστορικό 

Η απόδοση στο Χαϊδάρι επιπλέον 66 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) ήρθε στο προσκήνιο για πρώτη φορά το 2008, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ήρθε στην πόλη μας και εξήγγειλε την παραχώρηση στο Χαϊδάρι.

Η έκταση αυτή εκτείνεται από το Πάρκο Ιστορικής Μνήμης μέχρι το Αθλητικό Κέντρο και το Πάρκο Νεολαίας, παράλληλα με την οδό Μπουμπουλίνας. Όμως εδώ και 11 χρόνια η παραχώρηση, αν και φαινόταν “ώριμη”, πάγωσε. 

Περισσότερα εδώ: Και όμως κινείται! Στο Χαϊδάρι 66 στρέμματα του Στρατοπέδου;

Υπόσχεση Χαρδαλιά ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για να αποδοθούν τα 66 στρέμματα στον Δήμο Χαϊδαρίου 3
Η κόκκινη γραμμή ορίζει την έκταση (μέχρι την οδό Μπουμπουλίνας) που διεκδικεί το Χαϊδάρι εδώ και πολλά χρόνια.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button