ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Υπογραφές για τον ηλεκτροφωτισμό του Μικρού Σχιστού

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, και τον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό, η Προγραμματική Σύμβαση για την αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιφερειακή οδό Χαϊδαρίου – Σχιστού Κορυδαλλού.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και έχει προϋπολογισμό 176.500,00 €, έχει ως στόχο έχει την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού από την Ιερά Οδό και μέχρι το όριο με τον Δήμο Κορυδαλλού. Το συνολικό μήκος του τμήματος της οδού που ανήκει στον Δήμο Χαϊδαρίου είναι 1.250 μέτρα. Προηγήθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου και κατατέθηκε στην Περιφέρεια. 

Με το έργο θα αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα ηλεκτροφωτισμού που υπήρχε στη Λεωφόρο Σχιστού και έτσι θα διασφαλιστεί η ασφαλής κίνηση των οχημάτων σε αυτό τον σημαντικό διαδημοτικό οδικό άξονα. Στην εφημερίδα μας φτάνουν επί χρόνια τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες συμπολιτών -και όχι μόνο- για τον κίνδυνο που συνεπαγόταν η οδήγηση σε έναν δύσκολο δρόμο με ανύπαρκτο φωτισμό.

Λόγω της σημασίας που έχει το έργο για την ασφάλεια των οχημάτων, ο Δήμος Χαϊδαρίου θα προχωρήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς τις διαδικασίες δημοπράτησής του.

Οι εργασίες που προβλέπονται για την αντικατάσταση και επαναλειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού αφορούν, μεταξύ άλλων, στη διάνοιξη τάφρου διέλευσης σωληνώσεων και καλωδίων, στην τοποθέτηση σιδηροϊστών, νέων βάσεων αγκύρωσης, φρεατίων ελέγχου, αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα φωτιστικά Led 80 – 110 W, στην αποκατάσταση του οδοστρώματος κλπ.

Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και η Εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ευρώπη Κοσμίδη.  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button