ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την κατασκευή του νέου “Κορυδαλλού” στον Ασπρόπυργο

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο οι εργασίες για το «Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών», όπως θα ονομάζονται οι φυλακές που θα αντικαταστήσουν τον Κορυδαλλό.

Στις 10:30 άρχισε η κατεδάφιση κτηρίων στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το καινούριο κτήριο. Τα εγκαίνια των εργασιών έγιναν παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Αντίθετοι με την ανέγερση των φυλακών στο συγκεκριμένο χώρο είναι οι Δήμοι Ασπροπύργου και Ελευσίνας. Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Ελευσίνας, κ. Αργύρης Οικονόμου, έχει δηλώσει ότι η πόλη του έχει την ανάγκη, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, να μην υποδεχθεί φυλακές αλλά έργα πολιτισμού και κοινωνικών αναγκών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατασκευή θα γίνει με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, θα διαθέτει προαύλια πτερύγων 1.000 τ.μ. με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑΜΕΑ, κλινικές (Γενικής Νοσηλείας – Ψυχιατρική Κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών Προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολικό συγκρότημα και γυμναστήριο.

Πολύ σημαντική είναι η κατασκευή 7 δικαστικών αιθουσών, ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής εντός του 2022.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button