ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρέθηκε λύση για τον Χρίστο

Ο Χρίστος Κ., εποχιακός πυροφύλακας του Δήμου Χαϊδαρίου και άστεγος, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του και υπέστη κάταγμα. Η αποθεραπεία του σε συνθήκες αστεγίας είναι πολύ δύσκολη και γι’ αυτό το τελευταίο διάστημα έγινε μια προσπάθεια να μεταφερθεί σε ξενοδοχείο, ωστόσο παρουσιάστηκε δυστοκία και καθυστέρηση.

Από σήμερα όμως φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Όπως πληροφορηθήκαμε από τη δημοτική αρχή, η καθυστέρηση στη μεταφορά του στο ξενοδοχείο οφείλεται στην προσπάθεια που έκαναν οι Υπηρεσίες του Δήμου ώστε η προσωρινή διαμονή του κ. Χρίστου εκεί να καλυφθεί οικονομικά από τον Δήμο, όπως είχε ανακοινωθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως αυτή η διαδικασία προσέκρουε σε πολλά εμπόδια τυπικού χαρακτήρα, οπότε το πρόβλημα επιλύθηκε από τη διοίκηση του Δήμου με άλλο τρόπο.

Της θετικής αυτής εξέλιξης είχε προηγηθεί ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Ασπρογέρακα, που σημείωνε τα εξής:

Το μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (η Βυζαντινή Εκκλησία) και ο Άστεγος Χρίστος

Ο Χρίστος είναι άστεγος. Ο Χρίστος είναι πυροφύλακας στον Δήμο μας. Πριν 20 ημέρες περίπου, ο Χρίστος στάλθηκε στην περιοχή της Αφαίας, για να καθαρίσει τα χόρτα σ΄ ένα οικόπεδο. Στο οικόπεδο αυτό υπήρχαν ανοιχτά φρεάτια τα οποία ήταν σκεπασμένα με τα χόρτα. Σ΄ ένα απ΄ αυτά έπεσε μέσα και έσπασε το πόδι του.

Μεταφέρθηκε στον Νοσοκομείο και στο πόδι του τοποθετήθηκε γύψος. Ύστερα από ανταλλαγές απόψεων μεταξύ των γιατρών, κατέληξαν ότι δεν ήταν αναγκαία η χειρουργική επέμβαση.

Ο χρόνος αποκατάστασης του ποδιού του είναι απροσδιόριστος. Ζητήθηκε τόσο από εμένα όσο και απ΄ τον πρώην Δήμαρχο Μιχ. Σελέκο, να παραμείνει σε ξενοδοχείο της περιοχής μέχρι την αποκατάσταση του.

Λόγω της γραφειοκρατικής κωλυσιεργίας και δεδομένου ότι τα χέρια της Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου είναι «δεμένα» δίχως εντολή του Δημάρχου, τηλεφώνησα στον τελευταίο λέγοντάς του, αν προτίθεται να δώσει την σχετική εντολή για να μεταφερθεί στο Ξενοδοχείο. Με ρώτησε αν δέχεται. Του απάντησα καταφατικά. Την επομένη ο εκδότης της εφημερίδας το «Χαϊδάρι Σήμερα», επικοινώνησε με τον σύμβουλο του Δημάρχου κο Βεργόπουλο, που τον διαβεβαίωσε ότι ισχύει η «δήλωση» του Δημάρχου για την παραμονή του σε ξενοδοχείο.

Επικοινώνησα με τον Προϊστάμενο της Κοιν. Υπηρεσίας κο Κοκάρα, λέγοντας του να συνεννοηθεί με το Ξενοδοχείο για την μεταφορά του Χρίστου, εφόσον ίσχυαν τα παραπάνω. Μέχρι και σήμερα ο Χρίστος, όπως και το πρώτο βράδυ του τραυματισμού του, παραμένει και διανυκτερεύει σε ένα πεζούλι μάντρας που βρίσκεται κοντά στο «μνημείο» (εκκλησία), που τον κοιτάζει καθημερινά με μια τεράστια έκπληξη….

Στο μεταξύ, κάποιοι «καρεκλοκένταυροι» στο Δήμο (ποτέ δεν έλειψε αυτό το είδος), αφήνουν να διαρρέει ότι καμιά ευθύνη του Δήμου δεν υπάρχει για τον τραυματισμό του Χρίστου, και μετατρεπόμενοι σε δικαστές αποφαίνονται… περί ύπαρξη ή όχι «εργατικού ατυχήματός» του.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button