ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάλε και λίγο το μυαλό να σκεφτεί, ρε φίλε…

Προβλήματα οι δρόμοι μας έχουν πολλά, άλλοι στενοί, άλλοι με κατεστραμμένα οδοστρώματα, άλλοι με σπίτια μέσα στη μέση, όπως η οδός Ακροπόλεως, που βλέπουμε στην εικόνα. Όχι βέβαια ότι είναι η μοναδική, αφού αντίστοιχη κατάσταση συναντάει και στην οδό Μάνης, στη Σουκατζίδη, στην Αγίας Τριάδος και αλλού.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για τις λεγόμενες “ρυμοτομήσεις”, που -ας δεχτούμε- είναι δύσκολο να διεκπεραιώσει ο Δήμος για να ολοκληρωθούν οι δρόμοι και έχει παγιωθεί εδώ και δεκαετίες σε ορισμένα σημεία να στενεύουν απότομα.

Αλλά ας μη δυσκολεύουμε κι άλλο τη ζωή μας μόνοι μας! Στο μέσο περίπου της Ακροπόλεως υπάρχουν δύο διαδοχικές τέτοιες εισδοχές ιδιοκτησιών στο δρόμο και πρέπει να κάνεις ζικ ζακ για να περάσεις. Ε, λοιπόν ακριβώς εκεί υπάρχουν σχεδόν πάντα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, που σε αναγκάζουν να κάνεις ακόμα πιο απότομους ελιγμούς. Κι αν έρχεται αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά, αναγκάζεσαι να σταματήσεις.

Καλά, οι άνθρωποι που παρκάρουν εκεί δεν σκέφτονται καθόλου; Κι αν δεν υπολογίζουν τους άλλους οδηγούς, δεν φοβούνται για την περιουσία τους, που την στριμώχνουν με αυτό τον τρόπο στο στενό πέρασμα;

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button