ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Β. Καρατζαφέρης: “Αποτελεσματικός ο Δήμος, δεν στήριξε η Περιφέρεια”

Στην πρόσφατη “ανταλλαγή πυρών” μεταξύ της εφημερίδας μας και του Δήμου Χαϊδαρίου σχετικά με τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην πόλη κατά την χιονόπτωση της 16 Φεβρουαρίου, καταλήξαμε θέτοντας ορισμένα ερωτήματα στον αρμόδιο Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Καρατζαφέρη. Παραθέτουμε λοιπόν τις απαντήσεις του.

Υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο ενός γεγονότος τέτοιου μεγέθους η πόλη αποκλείστηκε μόνο από την Τρίτη το μεσημέρι έως το βράδυ της ίδιας μέρας. Χαρακτηρίζει συνεπώς την αποτελεσματικότητα του Δήμου επαρκέστατη. Ακόμη, καταλογίζει στην Περιφέρεια Αττικής ελλείψεις στην προγραμματισμένη παρέμβασή της, πράγμα που ανάγκασε τον Δήμο να διαθέσει δυνάμεις του στον εκχιονισμό της Λ. Αθηνών και νοσοκομείων. Κατηγορεί, τέλος, την αντιπολίτευση για μικροπολιτική.

Πιο αναλυτικά, οι θέσεις του κ. Καρατζαφέρη:

Βασίλης Καρατζαφέρης

-Θεωρείτε επαρκή τα δύο μικρά εκχιονιστικά για το Χαϊδάρι ή έπρεπε να είναι και άλλα διαθέσιμα για να μην αποκλειστεί μεγάλο μέρος της πόλης;

Το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, υπήρξε έντονη χιονόπτωση. Άρα οποιαδήποτε ρίψη αλατιού είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ,  πήγε χαμένη. Το αμέσως επόμενο πρωί είχαμε έντονη χιονόπτωση, όπου στην ουσία εκεί ήταν ο κύριος όγκος του χιονιού. Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν από το μεσημέρι της Τρίτης που σταμάτησε η χιονόπτωση, μέχρι και το ίδιο βράδυ. Στο διάστημα αυτό και όλη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τα εκχιονιστικά του Δήμου αλλά και τα υπόλοιπα οχήματα δούλευαν ακατάπαυστα για τον καθαρισμό της πόλης από το χιόνι και τη ρίψη αλατιού. Το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου, σχεδόν όλη η πόλη ήταν καθαρισμένη.  Στην ουσία λοιπόν η πόλη αποκλείστηκε σχεδόν φυσιολογικά από Τρίτη μεσημέρι έως το βράδυ της ίδιας ημέρας, που πιστεύω πως είναι στα αποδεκτά πλαίσια ενός τέτοιου σπάνιου γεγονότος.

-Κρίνετε επαρκή τη βοήθεια που πήρατε από την Περιφέρεια Αττικής και την κυβέρνηση, για μια εδώ και μέρες γνωστή κακοκαιρία;

Από την Περιφέρεια σημειώθηκαν ελλείψεις στο σχεδιασμό της, γιατί υπήρχαν μέσα που είχαν προγραμματίσει να διαθέσουν (αλάτι και μηχανήματα) στο ύψος του Δαφνιού και τελικά δεν διατέθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, συνεργεία του Δήμου να συνδράμουν στη διάνοιξη της Λεωφόρου Αθηνών και των νοσοκομείων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας, αρμοδιότητα που ανήκει στην Περιφέρεια.

– Με βάση αυτή την εμπειρία, θα προσαρμόσετε τον σχεδιασμό σας και σε ποια σημεία; Ή μήπως την επόμενη φορά πρέπει να περιμένουμε τις ίδιες επιδόσεις;

Η αποτελεσματικότητα του Δήμου ήταν επαρκέστατη, με την έννοια ότι μιλάμε για μis;h μέρα αποκλεισμού από το μεσημέρι της Τρίτης έως το ίδιο βράδυ. Σε σχέση με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μειοψηφία της αντιπολίτευσης θα ήθελα να πως 30 χιονοπτώσεις να είχαμε, 30 διαφορετικά μέσα και σχέδια να είχαμε, αυτά τα πολιτικά πρόσωπα θα έλεγαν τα ίδια πράγματα, γιατί δεν ασκούν πολιτική αλλά μικροπολιτική.  Γιατί γνώμονας τους δεν είναι το καλό του Χαϊδαρίου. Η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει το έργο που κάνει για την πόλη, που έχει δύο κατευθύνσεις: Τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων  και την κατασκευή μεγάλων χρηματοδοτούμενων έργων υποδομής, που θα αλλάξουν τη μορφή της πόλης.  Είμαι σίγουρος ότι υγιείς πολιτικές δυνάμεις και οι απλοί δημότες θα σταθούν πλάι μας, για το καλό του Χαϊδαρίου. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button