ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τρία χρόνια στη διοίκηση του Δήμου: “Η καθημερινότητα των κατοίκων έχει βελτιωθεί σημαντικά”

Βαγγέλης Ντηνιακός – Δήμαρχος Χαϊδαρίου

Πριν 3 χρόνια, την 1η Σεπτέμβρη 2019, ξεκινήσαμε τη θητεία μας ως Διοίκηση του Δήμου με εφόδια τη διάθεση για δουλειά και προσφορά στο Χαϊδάρι, το σχέδιο μας για την αναβάθμιση της πόλης, την αποφασιστικότητά μας να επιτύχουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

Σήμερα, τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειάς μας φαίνονται πια σε κάθε πλευρά της ζωής στην πόλη. Το πιο ουσιαστικό ζήτημα απ’ όλα, η καθημερινότητα των κατοίκων, έχει βελτιωθεί σημαντικά. Η καθαριότητα είναι καλύτερη, το Πράσινο είναι καλύτερο, η ανακύκλωση επιτέλους υλοποιείται με σοβαρότητα. Η δέσμευσή μας για την επανίδρυση της Δημοτικής Συγκοινωνίας έγινε πράξη.

Γίνονται καθημερινά παρεμβάσεις συντηρήσεων σε πεζοδρόμια, πλατείες, ασφαλτοστρώσεις. Δυστυχώς, η επιλογή των έργων που θα χρηματοδοτηθούν δεν εξαρτάται μόνον από τον Δήμο. Μόλις πριν δυο μήνες ανακοινώθηκε επιτέλους ένα πρόγραμμα για την υλοποίηση μεγάλων έργων οδικής ασφάλειας και συντήρησης της ασφάλτου, στο οποίο υποβάλαμε αίτηση για εργασίες συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων Ευρώ.

Η Κοινωνική Υπηρεσία, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, οι Σχολικές Επιτροπές, οι αθλητικές υποδομές και δραστηριότητες, ο τομέας του Πολιτισμού, λειτουργούν με αρτιότητα, παρά τη δεδομένη οικονομική στενότητα του Δήμου και τους αντικειμενικούς περιορισμούς που μας δημιουργεί.

Παράλληλα, μεγάλα και μικρά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 25 εκατομμυρίων Ευρώ βρίσκονται σε διάφορα στάδια εξέλιξης, από τη διασφάλιση της χρηματοδότησης μέχρι την τελική υλοποίησή τους.

Η πρόοδος αυτή είναι ακόμη πιο σημαντική, επειδή συντελείται παρά τις απρόβλεπτες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όπως οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας και πρόσφατα η μεγάλη ενεργειακή κρίση λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία που έχει πολύ σοβαρές οικονομικές συνέπειες και για τον Δήμο. Με την αντικατάσταση όλου του Δημοτικού οδοφωτισμού με ΛΕΝΤ θα αντιμετωπίσουμε στρατηγικά και αυτό το πρόβλημα, συνεχίζοντας έτσι το «νοικοκύρεμα» και τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου που επιχειρούμε από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Θα είχαμε πάει την πόλη ακόμη πιο μπροστά, αν δεν υπήρχε η συνεχής άρνηση -σχεδόν σε κάθε πρωτοβουλία μας- της αντιπολίτευσης, που λόγω του εκλογικού συστήματος διαθέτει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αποτέλεσμα είναι να απορρίπτονται αναίτια προτάσεις μας για την αναβάθμιση του Χαϊδαρίου, όπως η αποκατάσταση του «Θεαθήναι» ή η δημιουργία κυλικείου δίπλα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Κανένα όμως από αυτά τα προβλήματα δεν μπορεί να μας εμποδίσει. Το Χαϊδάρι αφήνει πίσω του τη στασιμότητα και τη μιζέρια, γίνεται ξανά μια πόλη σύγχρονη, εξωστρεφής και φιλική προς τους κατοίκους. Ωστόσο δεν επαναπαυόμαστε, γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμη σημαντικά περιθώρια και δικής μας βελτίωσης μέχρις ότου να κάνουμε το Χαϊδάρι μια πόλη – πρότυπο στην Αττική, σύμφωνη με τις προσδοκίες κάθε Χαϊδαριώτη και Χαϊδαριώτισσας. Την κατηγορηματική αυτή δέσμευση, που αποτελεί και τον μεγάλο προσωπικό μου στόχο ζωής, ανανεώνουμε και σήμερα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button