Δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά.

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί στην πυροσβεστική εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σώρου, στη Μεταμόρφωση Αττικής. Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής έχει σπεύσει στην περιοχή με την πυρκαγιά να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα μετά από πολύωρες μάχες των πυροσβεστών με τις φλόγες. 

Παρά τις προσπάθειες, εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός που δημιουργεί εκτός των άλλων πρόβλημα ορατότητας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Λίγο πριν τις 15.00 δόθηκε εν μέρει η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας πού είχε κλείσει λόγω της πυρκαγιάς. Όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, η κυκλοφορία προς Λαμία, από την Αττική Οδό και μετά γίνεται από τις δύο δεξιές λωρίδες. Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Αθήνα.

Εξαιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών της Αττικής, να λάβουν μέτρα προκειμένου να προστατευθούν από τις τοξικές επιπτώσεις και τα προβλήματα από τον καπνό.

Κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται και άλλοι βιοτεχνικοί χώροι. Η φωτιά έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει γίνει ορατή από πολλά σημεία της Αττικής. 

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι’ αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Όπως ανέφεραν στελέχη του Π.Σ., καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.