ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Τοποθετήθηκε η δεύτερη από τις έξι νέες πεζογέφυρες στην Αττική

Στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Φλοίσβου, ήδη στέκει η νέα πεζογέφυρα, που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Το πρόγραμμα για την κατασκευή 6 πεζογεφυρών σε μεγάλους οδικούς άξονες της Αθήνας έχει καθυστερήσει υπερβολικά, με δύο από αυτές να περιμένουν (η μία ημιτελής και η άλλη χωρίς “να έχει μπει ούτε καρφί”) στο Χαϊδάρι.

Τοποθετήθηκε το βράδυ του Σαββάτο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Φλοίσβου, η δεύτερη από τις έξι συνολικά. Η άλλη έχει στηθεί στην παραλιακή, στο ύψος του Αλίμου.

Το έργο της τοποθέτησης πεζογεφυρών σε έξι θέσεις υψηλής επικινδυνότητας του οδικού δικτύου της Αττικής, αποτελεί έργο με  προϋπολογισμό δημοπράτησης 13 εκατ. ευρώ. Το έργο δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους περίπου 2,8 εκατ. ευρώ και έχει επιστραφεί στη χώρα μας, Κοινοτική Συνδρομή ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Φορέας διαχείρισης της εν λόγω συγχρηματοδοτούμενης πράξης είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής.

Τελούμε λοιπόν εν αναμονή, για να δούμε αν θα επιτευχθεί η ολοκλήρωση μέχρι το καλοκαίρι της γέφυρα στο Παλατάκι και αυτής στο Δάσος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button