ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Ταμείο Ανάκαμψης επενδυτικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας

Evangelos Diniakos

Η χθεσινή ομιλία μου στο διαδικτυακό φεστιβάλ Leading Minds μου έδωσε τη δυνατότητα να αναφερθώ στα μεγάλα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας και στην πολυετή αδικία που έχει υποστεί η περιοχή μας συγκριτικά με τα «προνομιούχα» βόρεια και νότια προάστια. Η αρνητική αυτή κατάσταση μπορεί να ανατραπεί με τον σωστό σχεδιασμό σε τοπικό επίπεδο, με την ταχεία ωρίμανση των αναγκαίων έργων και με τη συνεχή διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων για την υλοποίησή τους.

Είχα την ευκαιρία να περιγράψω τον αγώνα αυτό που δίνουμε εδώ και δυόμιση χρόνια στο Χαϊδάρι και να προσδιορίσω τους βασικούς άξονες της στρατηγικής μας για την τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Το Ταμείο Ανάκαμψης επενδυτικό εργαλείο για την αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας 1

Τέλος, τόνισα τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης, που μπορεί να αποτελέσει το επενδυτικό εργαλείο για τη συνολική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων εντός της Αττικής. Η συγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης μεγάλων έργων και παρεμβάσεων από το Ταμείο, την οποία έχουμε υποβάλει επίσημα στον Πρωθυπουργό, πρέπει να γίνει η βάση για ένα νέο αναπτυξιακό ξεκίνημα της πόλης μας και όλης της περιοχής μας.

Ευχαριστώ θερμά τους διοργανωτές της μεγάλης διοργάνωσης Leading Minds για την πρόσκληση συμμετοχής και για τη δυνατότητα που έδωσαν με αυτό τον τρόπο να ακουστεί και η δική μας φωνή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button