ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το πρώτο “Πάρκο Τσέπης” στο Χαϊδάρι

Ένα εκ πρώτης όψεως ασήμαντο -λόγω μεγέθους- και ως εκ τούτου παραμελημένο οικοπεδάκι του Δήμου έγινε πράσινο και μια γειτονιά της Γρηγορούσας απέκτησε το παρκάκι της, ένα “Πάρκο Τσέπης” όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται αυτού του είδους η παρέμβαση.

Το οικόπεδο βρίσκεται κοντά στη διασταύρωση Φαβιέρου και Ιωαννίνων. Τα μέλη της ομάδας “Οργάνωση Γη” έκαναν διαμόρφωση, έφτιαξαν ποτιστικό σύστημα, έβαλαν καθιστικά και φύτεψαν τον χώρο, με κυρίαρχο δέντρο το πλατάνι στο κέντρο, που μεγαλώνοντας θα δώσει σκιά και δροσιά στην περιοχή. Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας “Χαϊδάρι – Πράσινη Πόλη” με την Οργάνωση Γη και η χρηματοδότηση των εργασιών έγινε εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της Procter & Gamble Hellas. Στα σχέδια είναι η διαμόρφωση και άλλων μικρών χώρων της πόλης σε “Πάρκα Τσέπης”.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Ένα “Πάρκο Τσέπης” δημιουργήθηκε από τον Δήμο Χαϊδαρίου στη Γρηγορούσα, μετατρέποντας έναν αχρησιμοποίητο δημόσιο χώρο σε μια μικρή όαση δροσιάς και πρασίνου.

Τα Πάρκα Τσέπης είναι μια πολεοδομική καινοτομία, που έχει σκοπό την αξιοποίηση μικρών δημόσιων εκτάσεων μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό. Επειδή αυτές οι εκτάσεις έχουν μικρό μέγεθος, δεν μπορούν να διαμορφωθούν σε πλατείες και συχνά μένουν απεριποίητες ή μετατρέπονται σε εστίες ρύπανσης.

Το πρώτο "Πάρκο Τσέπης" στο Χαϊδάρι 5

Για τη διαμόρφωση των χώρων αυτών επιλέγονται δέντρα και φυτά ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες και την ατμόσφαιρα της πόλης. Η τοποθέτηση αρκετών καθιστικών είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του ζητούμενου στόχου, που είναι να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς των κατοίκων της γειτονιάς για τον περίπατό τους.

Το νέο Πάρκο Τσέπης στο Χαϊδάρι βρίσκεται κοντά στη συμβολή των οδών Φαβιέρου και Ιωαννίνων. Η κατασκευή του έγινε από την Οργάνωση Γη, με την οποία ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας «Χαϊδάρι – Πράσινη Πόλη». Η χρηματοδότηση των εργασιών έγινε εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της Procter & Gamble Hellas.

Ο Δήμος μας απέκτησε άλλον ένα χώρο πρασίνου και περιπάτου, με μηδενικό κόστος για τα οικονομικά του.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button