ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

«Το “Λοιμωδών” να λειτουργήσει ξανά ως πλήρες νοσοκομείο»

«Το “Λοιμωδών” να λειτουργήσει πλήρως ξανά ως νοσοκομείο», ανέγραφε το πανό των σωματείων και των μαζικών φορέων της περιοχής, στην κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Λοιμωδών στο πλαίσιο των δράσεων για την προπαγάνδιση της /Πανυγειονομικής – Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Στη δική του παρέμβαση ο Μιχάλης Σελέκος, πρώην εργαζόμενος και συνδικαλιστής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αναφέρθηκε στη σημασία και την επικαιρότητα (λόγω και του κορονοϊού) του πολύμηνου αγώνα που έδωσαν παλαιότερα (2013) οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς και ο λαός της περιοχής για να μην κλείσει το Νοσοκομείο Λοιμωδών, αλλά και κατόπιν για να επαναλειτουργήσει. Παράλληλα, σημείωσε ότι η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών, με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες, θα δώσει πολύτιμη «ανάσα» στα νοσοκομεία «Αττικόν» και Γενικό Κρατικό Νίκαιας, τα οποία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε επίσης ο Θοδωρής Κρέπαπας, εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ της περιοχής. Στάθηκε στις ελλείψεις και στα προβλήματα που αναδείχτηκαν στα νοσοκομεία και τις δημόσιες μονάδες Υγείας της περιοχής και στην περίοδο της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της αυριανής απεργίας και της ανάγκης και οι συνταξιούχοι να συμπαρασταθούν μαζικά στον αγώνα των υγειονομικών. Παράλληλα, απαίτησε την μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων και των δημοσίων μονάδων Υγείας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button