ΥΓΕΙΑΕΛΛΑΔΑ

Το “Ιατρικό Περιστερίου” στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μπαίνουν εθελουσίως δύο ιδιωτικές κλινικές στις οποίες θα νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό.

Με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραχωρεί στο Ε.Σ.Υ. το «Ιατρικό Περιστερίου», με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το νοσοκομείο θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και θα νοσηλεύει περιστατικά Covid από την Πέμπτη 11 Μαρτίου.

Επίσης, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, ο όμιλος Hellenic Healthcare Group, παραχωρεί στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική «Λητώ», η οποία και αυτή θα είναι πλήρως στελεχωμένη. Η κλινική θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και θα νοσηλεύει περιστατικά Covid από την Πέμπτη 11 Μαρτίου.

«Από την πρώτη ημέρα αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, ενεργούμε βάσει ενός συγκροτημένου, ρεαλιστικού και δυναμικού σχεδίου, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, όπως έχω ήδη ανακοινώσει, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις. Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, ανακοινώνω ότι: 

»O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

»Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί. Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας. 

»Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Υπενθυμίζεται ότι και το «Ερρίκος Ντυνάν», το οποίο είχε ήδη μεταφερθεί στο Ε.Σ.Υ., μπαίνει στις εφημερίες, αντικαθιστώντας το «Σισμανόγλειο», το οποίο είναι πλέον εξ ολοκλήρου νοσοκομείο για περιστατικά κορωνοϊού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button