ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το Χαϊδάρι στην πρώτη γραμμή του πύρινου μετώπου

Τεράστια ήταν η ανταπόκριση των Χαϊδαριωτών στο κάλεσμα για παροχή βοήθειας στις πυρόπληκτες περιοχές. Όχι μόνο συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες βοήθειας, αλλά συμπολίτες τις πήγαν στις πληγείσες περιοχές και πήραν μέρος στην τιτάνια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πύρινης λαίλαπας τις πρώτες αυτές δύσκολες μέρες για τις τοπικές κοινωνίες.

Στο κάλεσμα που έκανε ο Φώτης Δημήτρουλας για την «Αρχή Διαλόγου»ανταποκρίθηκαν δεκάδες πολίτες, ενώ τη σκυτάλη πήραν και καταστήματα της πόλης όπως οι “Δύο και Νακαίοι” και το “Blend”, από όπου και το βίντεο με τη φόρτωση της βοήθειας σε φορτηγό.

Οδος Στρ. Καταϊσκάκη, ανθρώπινη αλυσίδα από
νέους ανθρώπους για τη φόρτωση ενός μέρους
της βοήθειας.

Παραδόθηκαν άμεσα σε άτομα που επλήγησαν από τη φωτιά και στους πυροσβέστες που δίνουν ατελείωτη μάχη με τις φλόγες. Τα είδη αυτά ήταν κυρίως ψυκτικά για τραυματισμούς, οροί για τα μάτια, νερά, ξηρά τροφή, αλάτι, ζάχαρη, χυμοί, ισοτονικά ποτά και άλλα.

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί δέκα φορτωμένα ΙΧ αυτοκίνητα και δύο φορτηγάκια που τα διένειμαν διαδοχικά σε Βαρυμπόμπη και Εύβοια.

«Το κράτος δεν τους προσέφερε ούτε ένα μπουκαλάκι νερό»

Αυτό που παρατήρησε ο κ. Δημήτρουλας ήταν ότι στις πυρόπληκτες περιοχές που επισκέφτηκε μαζί με άλλους εθελοντές ήταν η παντελής απουσία του κρατικού μηχανισμού, όπως μας λέει, αφού δεν προσέφερε ούτε ένα μπουκαλάκι νερό σε αυτούς τους ταλαιπωρημένους συμπολίτες μας.

«Από την πλευρά μας οι δράσεις θα συνεχιστούν, γιατί οι ανάγκες δεν τελειώνουν εδώ. Οι άνθρωποι αυτοί θα ανεβούν έναν Γολγοθά για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν μοιάζουν με εμπόλεμη ζώνη. Δεν έχουν νερό, ρεύμα, η γη τους είναι καμένη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Προσπαθούν να συνέλθουν από τη συμφορά που τους βρήκε και κάποια άλλα χωριά ακόμα καίγονται. Σκοπός μας είναι να πάμε στο μέτωπο και σε συνεννόηση με τους κατοίκους να φτιάξουμε αντιπυρικές ζώνες, γιατί το κράτος τους έχει αφήσει στην τύχη τους», κατέληξε ο συνδημότης μας ακτιβιστής.

Αύριο θα αναχωρησει φορτηγό για την Ηλεία.

Η «Αρχή Διαλόγου» μετέχει στο Συντονιστικό Ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης, που είναι μία αυτοοργάνωση που έχουν συγκροτήσει πολλές συλλογικότητες και παρέχουν βοήθεια σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που βιώνουν κατά καιρούς διάφορες καταστάσεις όπως από οικονομική κρίση έως φυσικές καταστροφές και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button