ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Το Αττικόν αρνείται θεραπεία στον καρκινοπαθή πατέρα μου” – 25 ασθενείς στην ίδια κατάσταση”

Μια επιστολή γεμάτη αγωνίας έστειλε η Χρ.Π. στην ιστοσελίδα “Ημεροδρόμος”, με την οποία καταγγέλλει την άρνηση παροχής θεραπείας από τη Διοίκηση του Αττικού Νοσοκομείου στον πατέρα της, λόγω κόστους, πράγμα που ισοδυναμεί με βέβαια καταδίκη σε θάνατο:

«Σας γράφω επειδή εδώ και αρκετούς μήνες αγωνίζομαι για την υγεία του πατέρα μου κόντρα σε ένα εχθρικό κράτος. Πάσχει από μία όχι και τόσο συχνή νόσο (νευροενδοκρινικός όγκος).

Η καταλληλότερη θεραπεία είναι η χορήγηση ραδιενεργών αναλόγων και συγκεκριμένα ραδιενεργού λουτεσίου. Θεωρείται η θεραπεία με τα καλύτερα αποτελέσματα παρέχοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο σε επιβίωση, που μπορεί να ξεπεράσει και τα δέκα χρόνια, όσο και σε άριστο επίπεδο ποιότητας ζωής. Αν δεν γίνει η θεραπεία, μπορεί να είναι θέμα μικρού χρονικού διαστήματος πλέον για να καταλήξει.

Έχει εγκριθεί η θεραπεία από τον ΕΟΠΥΥ εδώ και αρκετούς μήνες άλλα οι διοικητικές υπηρεσίες του Αττικού νοσοκομείου με συγκεκαλυμμένη αγένεια και ειρωνεία αρνούνται την εκτέλεσή της λόγω έλλειψης κονδυλίων, όπως αναφέρουν (οι συνολικοί κύκλοι θεραπειών κοστίζουν περί τις 80.000 ευρώ σε διάστημα 8 μηνών και πραγματοποιούνται μόνο μία φορά στη ζωή ενός ανθρώπου). Από όσο έχω διαπιστώσει μόνο οι γιατροί προσπαθούν και αγωνίζονται. Όλα τα γραφόμενά μου αποδεικνύονται με έγγραφα. 

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω και για αυτό απευθύνομαι σε εσάς όπως και σε άλλα μέσα. Εφόσον έχετε χρόνο, αξιολογήστε το ζήτημα, αν θέλετε αναδείξτε το ή αγνοήστε το. Μπορεί να γίνω γραφική αλλά θα στέλνω συνεχώς αυτό το mail οπουδήποτε μπορώ να βρω τρόπο επικοινωνίας.

Άλλοι 20-25 ασθενείς βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Δεν επιζητώ λύση μόνο για τον πατέρα μου αλλά συνολικά για όλους τους ανθρώπους που περιμένουν τη θεραπεία τους».

Επιστολή ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, από τις 3.4.2020 μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button