ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Την ώρα που ο δήμαρχος έβγαζε selfie με φόντο την καρδιά του βουνού, οι καρδιές 9 οικογενειών χτυπούσαν δυνατά από την αγωνία”

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει ξανά τους 9 εργαζόμενους στην καθαριότητα

Το Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του απέρριψε την αίτηση αναστολής που κατέθεσε η δημοτική αρχή του κ. Ντηνιακού κατά της δικαστικής απόφασης που έχει δικαιώσει τους 9 εργαζόμενους στην καθαριότητα και υποχρεώνει το δήμο να εκτελέσει την απόφαση και να τους προσλάβει άμεσα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου στην αντίστοιχη για τον καθένα θέση τους.

Η δημοτική αρχή του κ. Ντηνιακού όχι μόνο δεν εφάρμοσε την πρωτόδικη δικαστική απόφαση, που ήταν άμεσα εκτελεστέα, αλλά δείχνοντας το αντεργατικό της πρόσωπο εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου οι 9 εργαζόμενοι να μην εργαστούν (έφεση, ασφαλιστικά μέτρα, αίτηση αναστολής, προσωρινή διαταγή). Επίσης δεν εφάρμοσε 2 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι το ανώτερο όργανο διοίκησης του δήμου και χρησιμοποίησε την Οικονομική Επιτροπή, στην οποία έχει πλασματική πλειοψηφία.

Όμως έπεσε έξω. Λογάριασε χωρίς να γνωρίζει τη δύναμη που έχει το δίκιο των εργαζομένων. Αυτών που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Παρά τις μεθοδεύσεις και την αντεργατική – απάνθρωπη συμπεριφορά του κ. Ντηνιακού και των δημοτικών συμβούλων του, οι εργαζόμενοι βγήκαν νικητές και επέστρεψαν στη δουλειά τους με ψηλά το κεφάλι. Η ανάγκη για δουλειά τους έδωσε δύναμη όλο αυτό το διάστημα για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, την απαξίωση και την απόλυτη άρνηση που δέχονταν από τον κ. Ντηνιακό.

Συγκλονιστική όμως ήταν και η στήριξή τους από το Σωματείο Εργαζομένων, συνδικάτα, μαζικούς φορείς της πόλης μας καθώς και από τη συντριπτική πλειοψηφία των Χαϊδαριωτών, που εξέφραζαν με διάφορους τρόπους τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους. Για όλους αυτούς οι 9 εργαζόμενοι είχαν ήδη δικαιωθεί στη συνείδησή τους.

Αυτή η νίκη δίνει το παράδειγμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Η ενότητα, ο αγώνας και ο ταξικός προσανατολισμός μπορούν να ανατρέψουν οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική.

Η συμβολή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ήταν καθοριστική και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα δικαστήρια και σε όλες τις διαδικασίες, για να κερδίσουν το αυτονόητο, τη δουλειά τους για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Υ.Γ.  Την ώρα που ο κ. Ντηνιακός, εύχαρις, έβγαζε selfie μπροστά στην καρδιά του βουνού, οι καρδιές των 9 οικογενειών χτυπούσαν δυνατά από την αγωνία περιμένοντας τη δικαστική απόφαση.

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button