ΥΓΕΙΑ

Τι είναι τα πρωτεϊνικά εμβόλια

Στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της Covid-19 θα προστεθεί και το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax, καθώς η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει Φεβρουάριο και Μάρτιο 474.000 δόσεις. Η πρώτη παραλαβή, 168.000 δόσεων, αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου και σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα από τις αρχές Μαρτίου.

Ενόψει της παραλαβής ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος σημείωσε (ΣΚΑΪ) ότι «τα πρωτεϊνικά εμβόλια παράγονται με τον κλασικό τρόπο, όπως αυτά που έχουμε υποβληθεί όλοι για παιδικές ασθένειες» καλύπτοντας (και) τις ανάγκες των συμπολιτών μας «που ανησυχούν για τα εμβόλια mRNA, που πιστεύουν ότι δήθεν θα επηρεάσει το DNA τους». 

Τα πρωτεϊνικά εμβόλια, εξήγησε, φαίνεται ότι είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά τη βαριά νόσηση και το θάνατο και επειδή είναι παλαιότερης τεχνολογίας φαίνεται ότι μπορεί να καλύπτουν επαρκέστατα και μεταλλαγμένα στελέχη.

«Στην ουσία τι κάνουμε; Βάζουμε μέσα στον οργανισμό ένα κομματάκι του ιού μαζί με ένα ενισχυτικό για να αναπτύξει ο οργανισμός αντισώματα σε αυτό το κομματάκι του ιού», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button