ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Θοδωρής Σπηλιόπουλος και Κώστας Φωτεινάκης – κοινή διακήρυξη

Οι Θοδωρής Σπηλιόπουλος και Κώστας Φωτεινάκης, που θα βρεθούν αντιμέτωποι στην επαναληπτική – τελική εκλογή για την θέση τού επικεφαλής των “Πολιτών σε Δράση – Οικολόγων Πράσινων”, έκαναν την παρακάτω κοινή διακήρυξη:

Θοδωρής Σπηλιόπουλος και Κώστας Φωτεινάκης - κοινή διακήρυξη 1
Θ. Σπηλιόπουλος
«…Σας καλούμε σε κοινούς αγώνες για ένα νέο Χαϊδάρι σε μια νέα Ελλάδα ενάντια στην υποταγή και στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…»
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου ολοκληρώνονται οι δημοκρατικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλή της Δημοτικής μας Κίνησης.
Καλούμε τους συμπολίτες μας που αμφισβητούν ή απορρίπτουν το αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό, μνημονιακό «μοντέλο»» διοίκησης του Δήμου Χαϊδαρίου, και:
 • αγωνιούν για το μέλλον της πόλης μας αλλά και για την προοπτική της χώρας μας
 • είναι αποφασισμένοι να συμμετέχουν στον αγώνα ή να στηρίξουν μια συνεχιζόμενη αλλά ανανεωμένη προσπάθεια των «ΠσΔ –ΟΠ»  για την αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
 • στηρίζουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών,   την ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της συμμετοχής στα κοινά

  να πάρουν μέρος  στην εκλογή του νέου επικεφαλή της δημοτικής μας κίνησης.

 
Κ. Φωτεινάκης

Η δημιουργική συμμετοχή των μελών και φίλων της Δημοτικής μας Κίνησης στις διαδικασίες για τη συζήτηση:

 • της Πολιτικής Διακήρυξης
 • του Κανονισμού Λειτουργίας καθώς και
 • της δημοκρατικής εκλογής του νέου επικεφαλή
αποτελεί ένα ακόμα δείγμα πολιτικού ήθους, συνέπειας, δημοκρατικής λειτουργίας της δημοτικής παράταξης.
 Οι «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι» θα συνεχίσουν και θα εμπλουτίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο ασφυκτικό κεντρικό διοικητικό «μνημονιακό»» πλαίσιο:
 για την κατάργηση του «Καλλικράτη» που ποδηγετεί την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης και την καθιστά «όμηρο» της κεντρικής εξουσίας, για ένα Δήμο που δεν θα έχει σχέση με «πελατειακές σχέσεις» – αντίθετα θα λειτουργεί με διαφάνεια, με αξιοκρατία, που θα διεκδικεί και θα προσφέρει τις ποιοτικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο Δημότης, για ένα Δήμο συνδιαμορφωτή του κοινωνικού κράτους και συμπαραστάτη στον άνεργο, στο νέο, στην τρίτη ηλικία κ.λπ.,
 την ανάδειξη της πολιτιστικής – ιστορικής μας κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας (Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο, Σκαραμαγκά),
 τη στήριξη των επαγγελματιών και συλλογικών προσπαθειών για μια αγορά της πόλης με προσωπικότητα, ποιότητα  που να σέβεται το αστικό περιβάλλον και τους καταναλωτές,
 την ενθάρρυνση πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, των συλλόγων και των νέων μορφών οργάνωσης της κοινωνίας.
Καλούμε τους συμπολίτες μας σε αγώνες αλλά και σε θετικές παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας, της παιδείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος κ.λπ.
Οι «Πολίτες σε Δράση – Οικολόγοι Πράσινοι», όλες τις προηγούμενες ημέρες βρεθήκαμε, αδιάλειπτα, έξω από την ΕΡΤ  υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία, τους εργαζόμενους και το δικαίωμα στην ενημέρωση. Διεκδικούμε μια πολυφωνική, επιμορφωτική και ψυχαγωγική  ΕΡΤ, που να σέβεται το κοινό, που να λειτουργεί με αξιοκρατία και διαφάνεια και να διαχειρίζεται με σύνεση και με σεβασμό τα χρήματα του Ελληνικού λαού.
Η τριτοκομματική μνημονιακή κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για το πολιτικό κλίμα που δημιούργησε σε βάρος των εργαζομένων και που επιτρέπει στη Νέα Δημοκρατία σήμερα να επιχειρεί το ξεπούλημα των κρατικών δομών, τη δυσφήμηση των εργαζομένων, τις πραξικοπηματικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες (επιστράτευση εκπαιδευτικών, λουκέτο στην ΕΡΤ, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας  κλπ.).
 Σας καλούμε:
 • σε αγώνες για την αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αποτελεσματική, διαφανή λειτουργία του Δήμου Χαϊδαρίου με κοινωνικό πρόσωπο.
 • σε κοινούς αγώνες για ένα νέο Χαϊδάρι, σε μια νέα αντιμνημονιακή Ελλάδα ενάντια στην υποταγή και στον ωχαδερφισμό.
 • να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας ενάντια στο φασισμό και το νεοφασισμό που επωάζεται μέσα στην αγκαλιά της κυβέρνησης.
 • να συμβάλουμε με όλες μας τις  δυνάμεις για την  ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης και την ανάδειξη μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, που θα στηρίζεται στο εργατικό κίνημα, για την εξυπηρέτηση των  λαϊκών συμφερόντων και όχι των τραπεζών και των μεγαλοεργολάβων.
Θοδωρής Σπηλιόπουλος –Κώστας Φωτεινάκης
συνυποψήφιοι, συναγωνιστές για επικεφαλείς των «ΠσΔ – ΟΠ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από 5:00μ.μ. – 10:30μ.μ. στο κυλικείο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Τα νέα μέλη της 25μελούς γραμματείας των Πολιτών σε δράση είναι τα παρακάτω:

Κώστας Ξυνογαλάς (εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ), Σάκης Αποστολόπουλος (εκπρόσωπος Οικολόγων Πρασίνων), Κώστας Ασπρογέρακας, Θεόδωρος Σπηλιόπουλος, Κώστας Φωτεινάκης, Κώστας Ασημάκης, Γιώργος Βαρσανίδης, Χρυσάνθη Γιόξα, Ελένη Γρηγοριάδη, Θύμιος Γεωργόπουλος, Νίκος Καρούνης, Κατερίνα Κνίτου, Διαμαντής Μαγουλάς, Γιώργος Μαλιώτης, Άντζελα Μονιάρου, Αντώνης Μπιτσαξής, Άννα Παπατζέλου, Απόστολος Πρίνος, Κώστας Ραπτάκης, Τασία Σαρρίδου, Κώστας Σερδάρης, Δημήτρης Σούκης, Τασία Σκαμπά, Μανώλης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Τελεμές, Χρήστος Τουτουντζής, Δημήτρης Τσουκάλης, Γαβρίλης Χατζηβασιλείου.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη δημοτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ (βλέπε και Παραιτείται ο Ασπρογέρακας, συντριπτική επικράτηση κομματικών υποψηφίων στους Πολίτες σε Δράση)
αναμένεται να γίνουν προσθαφαιρέσεις στην γραμματεία.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button