ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης για ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του: “Είναι αποκτήνωση”

Τον ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του, Κώστα Πλεύρη, μέσα στο δικαστήριο για τη Χρυσή Αυγή και μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, καταδίκασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν έχει κρύψει την ιδεολογία του, που η Δημοκρατία του επιτρέπει να έχει. Ο χαιρετισμός με κάνει να αισθάνομαι πολύ άσχημα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έγινε μέσα στη δικαστική αίθουσα και ο δεύτερος ότι έγινε μπροστά σε μια γυναίκα που το παιδί της δολοφονήθηκε από έναν ναζί. Αυτό είναι αποκτήνωση», δήλωσε ειδικότερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Θάνος Πλεύρης για ναζιστικό χαιρετισμό του πατέρα του: "Είναι αποκτήνωση" 3

Για το ναζιστικό χαιρετισμό του πατρός Πλεύρη είχε ερωτηθεί χθες στο briefing εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι: “Σε μία χώρα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και έχει υποφέρει από το ναζισμό, τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες, καταδικαστέες και τελείως έξω από το αξιακό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας και από αυτά που αντιπροσωπεύει η κυβέρνηση. Στη Δημοκρατία μας δεν υπάρχει ούτε εκατοστό για αναβίωση του ναζισμού και τους νοσταλγούς του”.

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Σοφία Παπανουτσοπούλου όσο και η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου πάντως δήλωσαν ότι δεν είδαν το ναζιστικό χαιρετισμό Πλεύρη την ώρα που κατέθετε η Μάγδα Φύσσα.

Εν τω μεταξύ όμως το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΔΣΑ ξεκίνησε και δεύτερη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος είναι συνήγορος του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Γιάννη Λαγού.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button