ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τεράστιος κίνδυνος για τον Διομήδειο Κήπο

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 16:00 εντός της έκτασης του Διομήδειου Κήπου. Η επέμβαση της ομάδας πυρασφάλειας του Ιδρύματος ήταν ακαριαία, όπως και της Πυροσβεστικής που ήρθε με μεγάλη δύναμη, καθώς και της Πολιτικής Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου. Κάηκε έκταση κάτω από τον δρόμο του Σχιστού, αλλά ευτυχώς οι φλόγες κόπηκαν ακριβώς στο σημείο που θα περνούσαν στον πυρήνα του Κήπου, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν 4.00 μμ και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές (4.30 μμ) έχει σχεδόν σβήσει και γίνεται διαβροχή καμένης και άκαυτης έκτασης. Το ίδιο κάνουν και δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα Έρικσον, που ήρθαν επίσης πολύ γρήγορα.

Οι φλόγες ξεπήδησαν από σημείο εντός του Κήπου, αρκετά μακριά από τον δρόμο του Σχιστού. Μόλις έγινε αντιληπτή η άκρως επικίνδυνη πυρκαγιά, έτρεξε το 4Χ4 του Κήπου για να την ανακόψει στον δασικό δρόμο πριν φτάσει στον πυρήνα με τα μεγάλα δέντρα και τις εγκαταστάσεις. Το πλήρωμα ενήργησε με κίνδυνο της ζωής του. Σχεδόν αμέσως έφτασε και πυροσβεστικό όχημα που μπήκε στον ίδιο αγώνα και σταδιακά και άλλα οχήματα και άντρες της Πυροσβεστικής, προσωπικό του Δήμου Χαϊδαρίου κτλ.

Το “θαύμα” έγινε και η πορεία της φωτιάς ανακόπηκε προς τον πυρήνα. Επίσης η φωτιά ανακόπηκε στον δρόμο του Σχιστού, ώστε να μην περάσει απέναντι. Στο σημείο ενεπλάκη η Πολιτική Προστασία του Δήμου σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Όσο για τον τρόπο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, άνθρωποι του Ιδρύματος με πείρα σε σχετικές υποθέσεις, τον θεωρούν τουλάχιστον περίεργο. Οι φλόγες δεν εμφανίστηκαν κοντά στον δρόμο, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά αρκετά πιο πάνω στην πλαγιά και σε σημείο που δεν διέρχονται πεζοί. Την έρευνα θα κάνει το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο της φωτιάς έσπευσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, Ανδρέας Λεωτσάκος, ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός και η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button