ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλος στη δράση απατεώνα που υποδυόταν τον δικαστή – “Χτύπησε” και στο Χαϊδάρι

Σε παλαιότερο αστυνομικό ρεπορτάζ το “Χαϊδάρι Σήμερα” είχε καταγράψει την περίπτωση ενός ημεδαπού που, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο ενοικιαστή, κατάφερε να αποσπάσει από ιδιοκτήτη τα κλειδιά διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης, χωρίς “να δώσει μία” και στη συνέχεια να το νοικιάσει ο ίδιος σε άλλο ανύποπτο πολίτη.

Σενάριο καρμπόν

Όπως αποδείχθηκε ύστερα από έρευνες πολλών αστυνομικών υπηρεσιών δεν ήταν η μοναδική περίπτωση απάτης που διέπραξε. Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αθήνα, στις 10 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κυψέλης.

Πρόκειται για έναν 66χρονο, κάτοικο Αθήνας, που κατηγορείται για απάτες κατ’ επάγγελμα, με πολλές καταδίκες. Το “σενάριο” που έπαιζε στα ανυποψίαστα θύματά του ήταν πανομοιότυπο. Προσποιούμενος τον δικαστικό λειτουργό και ότι δήθεν είχε μετατεθεί εκτάκτως στην Αθήνα, αναζητούσε διαμέρισμα για ενοικίαση και έπειθε τους εκμισθωτές των διαμερισμάτων να του παραδώσουν τα κλειδιά, χωρίς να προκαταβάλει τα ενοίκια. Στη συνέχεια παρουσιαζόταν ο ίδιος ως εκμισθωτής του διαμερίσματος και το ενοικίαζε σε ανυποψίαστους, από τους οποίους αποσπούσε προκαταβολές ενοικίων δύο και τριών μηνών και εξαφανιζόταν.

Πήραν φωτιά τα computer της Αστυνομίας

Το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου με την ίδια μέθοδο, απέσπασε τα κλειδιά διαμερίσματος ημεδαπού και στη συνέχεια προσπάθησε να το ενοικιάσει σε αλλοδαπό, πλην όμως κατά τη σύνταξη του μισθωτηρίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κυψέλης.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλειδιά του διαμερίσματος και το μισθωτήριο ενοικίασης που συνέταξε με τον αλλοδαπό. Σε εξακρίβωση που του έγινε διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης και 41 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτες με συνολική ποινή φυλάκισης 62 χρόνια, 259 μήνες και 55 ημέρες!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button