ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Τέλος οι “στάσεις βάσανο” στο Χαϊδάρι – 34 καινούργια στέγαστρα

Τα παράπονα για την κατάσταση των στάσεων αστικής συγκοινωνίας στην πόλη μας είναι έντονα και πολύχρονα, καθώς είτε δεν υπάρχουν καθόλου στεγαστρα αναμονής είτε είναι διαλυμένα, προκαλώντας μεγαλη ταλαιπωρία στους πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Όμως τις μέρες αυτές τοποθετήθηκαν 4 καινούργια στέγαστρα -και μάλιστα το έργο δεν σταματά εδώ.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει συμβληθεί με εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει εξολοκλήρου την προμήθεια και την εγκατάσταση των στεγάστρων, με όφελος την εκμετάλλευση της στάσης σαν σταθερό σημείο διαφήμισης, χάρη στο διαφημιστικό πάνελ που υπάρχει στη μια πλευρά. Επίσης είναι υπεύθυνη για την συντήρησή τους.

Τέλος οι "στάσεις βάσανο" στο Χαϊδάρι - 34 καινούργια στέγαστρα 1

Πέρα όμως από το γεγονός ότι ο Δήμος εξασφάλισε χωρίς δικό του κόστος έναν σημαντικό αστικό εξοπλισμό, θα εισπράττει και οικονομικό αντίτιμο από την ίδια εταιρεία.

Το βασικό κέρδος, φυσικά, είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών, που δεν θα στέκονται πια όρθιοι και εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες. Σήμερα, πολλές στάσεις λεωφορείων είναι απλώς μια μεταλλική κολόνα, στην οποία αναγράφεται ο αριθμός του λεωφορείου. Ούτε στέγαστρο, ούτε κάθισμα. Οι επιβάτες ταλαιπωρούνται στον ήλιο ή τη βροχή και αρκετές φορές βρίσκουν στέγη κάτω από δέντρα ή κοντινές οικοδομές. 

Σε αυτή την πρώτη παρέμβαση τα συνεργεία έστησαν κουβούκλια στις στάσεις απέναντι από το Δημαρχείο, στη Λ. Αθηνών και την Καραϊσκάκη, καθώς και σε μία στο Δάσος. Θα μπουν 30 ακόμη σε διάφορα σημεία σε όλο το Χαϊδάρι, στο σύνολο 34.

Το πρώτο μήνυμα που μπήκε στη στάση είναι οι ευχές τού δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού για Καλή Ανάσταση.

Τέλος οι "στάσεις βάσανο" στο Χαϊδάρι - 34 καινούργια στέγαστρα 3

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button